Büyük Web siteleri yıllar önce böyle gözüküyordu! - Haberler - indir.com

Büyük Web siteleri yıllar önce böyle gözüküyordu!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-24 14:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Bugünlerde oldukça sık bir şekilde kullandığımız web siteleri, ilk çıktığı yıllarda oldukça sade bir görünüme sahiplerdi. İşte Büyük Web siteleri yıllar önce böyle gözüküyordu!

Büyük Web siteleri yıllar önce böyle gözüküyordu!

Son yıllarda oldukça hızlı gelişen ve büyüyen bir internet ile karşı karşıyayız. Hatta bazen o kadar hızlı büyümeye ve gelişmeye devam ediyor ki birçoğumuz bu hıza yetişemiyoruz. Ayrıca 90'lı yıllarda olduğu gibi nadir kullanılmıyor. Herkesin evinde ve cebinde internete ulaşabileceği bir cihaz bulunuyor. Herhangi bir şeye ihtiyacınız olduğunda hemen internete sarılabiliyoruz. Özellikle kullandığımız dünya devi web siteler, bizlere oldukça yardımcı oluyor. Hem tasarımı hem de işlevselliği ile birçok ihtiyacımızı karşılayabiliyor. Fakat bu web siteleri 90'lı yıllarda oldukça basit bir görünüme sahiplerdi. Ayrıca çok da fazla işlevsel özelliği bulunmuyordu. Bu web sitelerine ,Wayback Machine sayesinde 90'lı yılların başındaki görünümlerine bakabiliyoruz. İşte bu siteler;

Amazon'un kullanıcı verileri mi sızdırılıyor?Amazon'un kullanıcı verileri mi sızdırılıyor?

SpaceX, uzaya ilk askeri uyduyu gönderdi

1- YouTube

Şu anda sık sık kullandığımız, bazılarının geçim kaynağı, bazılarının bilgi kaynağı olan YouTube, eskiden bu şekilde görünüyordu. Şimdilerde ise çok daha işlevsel menülere ve güzel bir tasarıma sahip. İlk video, "Me at the zoo" kurucu ortak Jawed Karim tarafından yüklendi.

2- eBay

eBay'in adı, ilk olarak 1995 tarihinde ortaya  çıktı. Fakat bu tarihte AuctionWeb olarak ortaya çıkmıştı. Sitede ilk satılan şey ise 14,83 dolarlık bozuk bir lazer işaretçisiydi. Site 1996 tarihinde 250.000 açık artırmaya ev sahipliği yaptı.

3- Apple

Şu anda dünyanın en değerli şirketi olan Apple, 90'ların başında güçlükler yaşayan bilgisayar firmasıydı. Şimdilerde de büyük bir sıkıntı çektiği söylenebilir.

4- Google

İlk olarak arama motoru Google değildi fakat Larry Page ve Sergey Brin'in geliştirdiği sayfa puanlandırma formülü arama motorunu öne çıkardı. Google çok basit bir tasarımla başlamasının sebebi kurucuların HTML'i fazla bilmemesinden kaynaklanıyordu. (Bu bilgiyi de her yerden bulamazsınız.)

5- Yahoo

1997 tarihinde Google ortalıklarda yokken Yahoo isimli bir arama motorundan faydalanıyorduk. Yahoo o zamanlar basit görünümlü bir arama motoruydu.

6- Microsoft

Windows 98'i geliştirilmesi ile meşgul olan Microsoft, 90'lı yıllardaki web sitesinde "Bugün nereye gitmek istiyorsunuz?" sloganı ile dikkatleri çekiyordu. Şirket sitede farklı ürün ve hizmetler sunuyordu.

7- Amazon

1995 tarihinde kitap satışı ile başlayan Amazon, birçok internet firması gibi garajda kurulmuştu. Jeff Bezos tarafından kurulan bu site, iki ayda 20.000 dolarlık kitap satışına ulaşmayı başarmıştı.

8- AOL

AOL, anasayfa içerisinde popüler hale gelen AOL Instant Messenger'ın beta sürümünü görebiliyoruz.

9- GeoCities

90'lı yıllarında başında internet kullanıyorsanız, GeoCities ismini duyma olasılığınız çok yüksek. Bu web site ile birlikte kendi web sitenizi oluşturabiliyordunuz. Siteyi hazırlamak ve tasarlamak size kaldığından oldukça korkunç görüntüler ortaya çıkabiliyordu.


CryptoOracle: Bitcoin Amazon’un İzindeCryptoOracle: Bitcoin Amazon’un İzinde
Amazon 5 günde 180 milyon ürün sattıAmazon 5 günde 180 milyon ürün sattı
Amazon'un kişisel asistanı Alexa, kendi kendine öğrenmeye başladıAmazon'un kişisel asistanı Alexa, kendi kendine öğrenmeye başladı

PAYLAŞ