Büyük İş Birliği Samsung & Panasonic - Haberler - indir.com

Büyük İş Birliği Samsung & Panasonic

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-01 14:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli şirket Samsung, televizyon ve ses teknolojisi noktasında geliştirmelerini sürdürmeye devam ediyor. Şimdi ise Samsung?un Dolby Vision teknolojisine karşı geliştirmiş olduğu HDR10+ için önemli planları bulunuyor. Bu planlar için ise ilk adım olarak Panasonic ile bir işbirliği içerisine giriliyor. Samsung?un bu HDR10+ teknolojisine bakacak olursak ilk olarak Amazon ile bir yayıncılık ortaklığı kapsamında anlaşma imzalayan Samsung, yaptığı açıklama ile 20th Century Fox ve Panasonic ile de anlaşmaların imzalanacağı ifade ediliyor.

Panasonic tarafından yapılan anlaşmada ise direkt olarak HDR10+ teknolojisini geliştirmek ve kapsama alanını bir hayli genişletmek istediğini dile getiriyor. Yapılan açıklamalarda Panasonic şirketi Samsung ve 20th Century Fox ile beraber iş ortaklıkları yaparak ve çalışarak diğer şirketleri Dolby Vision yerine HDR10+ teknolojisini kullanmaları için teşfikte bulunacak. Bu noktada her iki tarafında karlı çıkması beklenirken Samsung cephesinin HDR10+ teknolojisinin yaygınlığının artması bekleniyor.

Piyasada yer alan HDR10+ ve Dolby Vision teknolojileri arasında çokta büyük bir fark bulunmazken iki teknoloji en nihayetinde birbirlerine benzer yapılar ve teknolojiler içeriyor diyebiliriz. Ancak kullanım alanları noktasına girilince aralarındaki farkın ortaya çıktığını dile getirelim. Bu teknolojileri kullanan cihazları alırken dikkat edileceklerden birisi ise eğer HDR10+ teknolojisini istiyorsanız televizyon yada Blu-rap gibi oynatıcı cihazlarda Ultra HD Premium logosunun olması gerektiğini unutmayınız. Bakalım Samsung?un bu teknolojiyi geniş kitlelere ulaştırmak için yapmış olduğu bu işe ortaklığı anlaşması ne derece etkili olacak göreceğiz.





PAYLAŞ