Büyük ekranlı tabletlere ilgi artıyor - Haberler - indir.com

Büyük ekranlı tabletlere ilgi artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-25 22:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

COVID-19 salgını nedeni ile evden süreç yürütme mecburiyetinin ortaya çıkması; büyük ekranlı tablet modellerine olan ilgiyi de artırdı. İlk kez 10 inç ve üzeri tabletlere ilgi yüzde 50 üzerine çıktı.

Modern tablet pazarının yükselişe geçmeye başladığı zamanlardan bu zamana kadar tüketicinin eğilimi genel olarak 10 inç ve altı boyutlardaki tabletlerde kaldı. Bu nedenle üreticiler de genelde 10.1 inç, 10.2 inç, 10.5 inç gibi sınır boyutlardan öteye gitmedi. Büyük ekranlar da bu nedenle sınırlı kaldı.

ABD: Huawei, Türkiye için risk oluşturuyor!ABD: Huawei, Türkiye için risk oluşturuyor!

Büyük ekranlara ilgi artıyor

Strategy Analytics tarafından yapılan pazar araştırmasına göre bu yıl tablet satışlarında 160 milyon rakamının geçilmesi yönünde beklentiler var. Yıl bazında yüzde 10 civarında bir artış yaşanacak. Son 6 yılda en hızlı satın alma oranının 2020 yılında yaşandığı ifade ediliyor.

Bu talep artışında elbette COVID-19 salgınının etkisi de büyük. Evden çalışma ya da online eğitim gibi ihtiyaçların artması ile birlikte tablet ve dizüstü modellerine adeta akın oldu. Rapora göre tüketicilerin büyük ekranlı tabletlere olan ilgisi arttı ve sektörde ilk kez büyük ekranlara olan talep yüzde 50’nin üzerine çıktı.

Bu yıl 10 inç altındaki tablet modellerinin satışı yüzde 44 civarında kaldı. 10 inç üzerindeki tabletlerin satış oranı ise yüzde 56 oldu. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bu oranın yüzde 64 seviyesine kadar çıkması bekleniyor.

Diğer taraftan ikisi bir arada olarak tanımlanan ve hem tablet olarak hem dizüstü olarak kullanılabilen bilgisayar konseptinin de ilgi gördüğü ifade ediliyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan satışlarda yüzde 30 olan oran bu yıl yüzde 40 olmuş. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 45 seviyesine çıkması bekleniyor. Bu sınıf içerisinde artık iPad Pro, Galaxy Tab 7 gibi klavye ile kullanılan tabletler de dahil ediliyor.



PAYLAŞ