Büyük Chrome 79 güncellemesi beta sürecine başladı - Haberler - indir.com

Büyük Chrome 79 güncellemesi beta sürecine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-05 22:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome’un en yeni büyük güncellemesi olan Chrome 79 Beta sürecine girdi. Chrome 79 Beta ile beraber Chrome için gelecek olan yenilikler ve detaylar belli olurken, önümüzdeki hafta kullanıcılara güncellemenin eriştirilmesi bekleniyor. Güncelleme ile beraber başlıca olarak birden fazla senkronize edilmiş olan cihazlarda bağlantı ve metin paylaşımı yapılabilecek. Diğer yandan yeni VR desteği, güvenlik paketi ve sistem belleği noktasında önemli iyileştirmeler de yine güncelleme içerisinde bulunacak. Ayrıca Chrome tarayıcısı için en çok şikayetçi olunan konulardan birisi olan bellek kullanımı için Google bir hamle yapmış durumda. Resmi güncelleme ile beraber farklı özelliklerinde sunulması beklenirken, Beta sürecinde gelen özelliklere gelin bakalım.

Chrome 79 Güncelleme ve Yenilikleri

Google Chrome Reklam Engelleyicilerini Engellemeyecek!Google Chrome Reklam Engelleyicilerini Engellemeyecek!

Sekme dondurma

Masaüstü kullanıcıları tarafından Chrome’un ne kadar bellek tükettiği kontrol edilebiliyor. Fakat Chrome 79 ile beraber açık sekmelerin beş dakikadan uzun süre arka planda kaldığı zaman yeni görevler gerçekleştirmesini engelleyecek bir “sekme dondurma” özelliği olacak. Bu durum çalışan medya içeriklerini engellemeyecek. Chrome’un sekme dondurma özelliği Mac, Windows, Linux ve Chrome OS’da yer alacak.

Platformlar arası pano

Chrome masaüstü ve Android tarafında oturum açan kullanıcılar, şifreli yeni bir pano menüsüne sahip olarak her iki cihaz arasında metinleri senkronize edebilecek. Bu özellik için Chrome senkronizasyonunun açık olması gerekiyor.

Yeni VR araçları

Chrome 79 güncellemesi ile geliştiricilerin VR kulaklık ve akıllı telefonlar için AR ve VR web tabanlı uygulamaları oluşturmak için yeni bir sanal gerçeklik API’sı sunulacak. Bu sayede VR ve AR destekli çok daha fazla web sitesi görebileceğiz.

Genel güvenlik güncellemeleri

Chrome 79 HTTPS üzerinden DNS özelliğini küçük bir kullanıcı kitlesi için test edecek. Diğer yandan DoH web sitesine erişimde tarayıcının kullanıcı kimliğini koruduğu daha güvenli bir protokol olacak.


Google Chrome www ön adları kaldırdıGoogle Chrome www ön adları kaldırdı
Google Chrome bildirim isteklerine önlem alacakGoogle Chrome bildirim isteklerine önlem alacak

PAYLAŞ