Bütçe dostu Huawei Y5 2019 geliyor! - Haberler - indir.com

Bütçe dostu Huawei Y5 2019 geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 17:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, üst teknoloji doğrultusunda tasarlanan akıllı cihazların yanı sıra aynı zamanda bütçe dostu akıllı cihazları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Huawei, ürettiği bazı akıllı cihazlarında isim değişikliği ve donanımlarında küçük değişiklikler yaparak farklı ülkelerde farklı isimler ile satışa sunuyor. Son derece  farklı bir sistem doğrultusunda hareket eden şirket, bu yaptığı ile de başarılı olmuyor değil. Bu sistem doğrultusunda Helio A22 modelli akıllı cihazdan güç alan Huawei, Y6 Pro 2019 modelini ilk olarak Filipinler'de satışa sunmuştu. Huawei Y6 2018 2 GB RAM ile karşımıza çıkmıştı, şimdi ise 3 GB RAM'e sahip olan Huawei Y6 2019 modelli akıllı cihaz ile karşı karşıyayız. Pakistan’da Y6 Prime 2019 olarak kullanıcılarla buluşturulan telefon bu kez Huawei Y5 2019 olarak piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Çeşitli isim değişikliği ve donanımsal değişiklikler ile yeniden tasarlanan cihazlar çeşitli ülkelerde farklı isimler de satışa sunuyor. Gelişmiş düzeyde özellikleri sayesinde kullanıcılara kusursuz bir kullanım sunmayı hedefleyen Huawei Y5 2019 kısa sürede piyasada yerini alacak. Bütçe dostu akıllı cihaz üretiminde daha önce ürettiği akıllı cihazları baz alarak hareket eden şirket bu sistem sayesinde hem üretim aşamasını hızlandırıyor hem de hata payını düşürüyor. 

Mate X'in pahalı olduğu Huawei CEO'su tarafından kabul edildiMate X'in pahalı olduğu Huawei CEO'su tarafından kabul edildi

Huawei Y5 2019'un özellikleri

Akıllı cihaz piyasası üretim açısından zengin süreçler geçirse de satış açısından pek de parlak gözükmüyor. Bunun temel sebebi ise gelişen teknolojiye ayak uyduran üretici firmaların üst düzey akıllı cihazlar üreterek fiyatının da doğal olarak yüksek olduğu akıllı cihazlar ile karşımıza çıkıyor olması. Üretici şirketlerin prestiji açısından son derece olumlu bir deneyim olsa da tüketici açısından pek de hoş karşılanan bir durum değildir. Yüksek fiyatlı ürünler sadece belirli kitlelerin odak noktası olurken orta segmentli akıllı cihazlar daha fazla tüketiciyi etkisi altına almayı başarıyor. Huawei tüketicinin bu isteklerinin farkında olarak üretimlerini bu doğrultuda yapmaya devam ediyor. Üst düzey cihazları da es geçmeden her kesimden insanın isteklerine yönelik hareket ediyor. 

Y5 2019 diğer modeller ile benzer şekilde MediaTek MT6761 işlemciden yani Helio A22’den güç alarak kullanıcısına kusursuz bir kullanım sunmayı hedefliyor. 2 GHz hızında çalışan bu dört çekirdekli işlemcinin yer aldığı Y5 2019 modelli akıllı cihaza, 2 GB RAM eşlik ediyor. Cihazın ekran boyutu ise 19:9 formatında tasarlanmış olup diğerlerine göre cihazın ekran boyutunda çeşitli değişiklikler yapıldığı görülmektedir. Cihazın çözünürlüğü ise 1520×720 piksel şeklinde tasarlanmıştır. Huawei Y5 2019 modelli akıllı cihaz kutusundan Android Pie ile çıkarken, EMUI 9.0 kullanıcı arayüzüne de ev sahipliği yapıyor. Gerek tasarımı gerek teknik özellikleri ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi hedefleyen Y5 2019 modelli akıllı cihazın ne zaman piyasaya sunulacağı hakkında kesin bir bilgi söz konusu değildir. Bu sebeple cihazın ne zaman geleceği hakkında kesin bir şey söylemek pek de kolay değildir. Cihaz ilk olarak Çin'de satışa sunulacak ve Türkiye fiyatı ise 1300 TL olacak diye düşünülüyor. 


Huawei 2021 için iddialı: Samsung'u GeçeceğizHuawei 2021 için iddialı: Samsung'u Geçeceğiz
Huawei P30, Snapchat ile iş birliği gerçekleştirdiHuawei P30, Snapchat ile iş birliği gerçekleştirdi
Huawei'nin İstanbul Mağazası Satış Rekorları KırdıHuawei'nin İstanbul Mağazası Satış Rekorları Kırdı

PAYLAŞ