Bulut depolama nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Bulut depolama nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-07 21:14:48
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Bulut depolama alanında sadece fotoğraflarınız değil video ve Pdf dosyaları da bulunuyor. Bu dosyalar bulut depolama alanında depolanıyor. Bulut depolama alanında sadece size özel bilgiler bulunuyor. Bunun yanı sıra bulut sisteminde Google ve Microsoft gibi önemli şirketlerin desteğini almakta.

Önemli bir konuda bulut depolamaya eklemiş olduğunuz video ve fotoğraflar 3. kişiler tarafından paylaşılmamakta. Buda bu bilgilerin size özel olduğunu ve diğer kişiler tarafınca paylaşılamaz olduğunu gösteriyor. Ayrıca bulut sistemleri wep sitesi yedeğine alınıyor. Önemli bir noktada bulut depolama sisteminin, sunucuya bağlı otomatik yedekleme yapıyor olması oluyor. Bulut depolama denildiği zaman akıllara gelmesi gereken açıklama da telefon ve bilgisayarların depolama alanları dolduğu zaman verilerinizin silinip silinmediğinden şüphe duyduğunuz anda sizin için önemli olan video ve fotoğraflara ulaşmanızı kolaylaştıran ve içerikleri depolamanıza imkan sağlayan hizmet oluyor. Bulut depolama alanı veren birçok site bulunuyor. Siteden siteye değişkenlik gösteren depolama alanı en az 2 GB en fazla da 50 GB olarak karşımıza  çıkıyor. Bu alanların size yetersiz geldiği zaman ücretli olarak 2 GB alan satın alabiliyorsunuz. Bulut depolama alanına ihtiyaç duyduğunuz nokta ise telefonunuzda fotoğraf ve videonun fazla olmasından dolayı telefonunuz kullanımı yavaşlıyor ve telefonunuz kullanılmaz hale geliyor. İşte bu noktada bulut depolama alanına ihtiyaç duyuyorsunuz.

İşlemi yapmak için önce bulut depolama sitesine üye olmanız gerekiyor. Sitenizin güvenilir olduğunu dikkat edin. Daha sonra siteyi kullanmak için internetinizin olması gerekiyor. Site içerisinde dosya yükle yazısına tıklayarak içeriklerinizi yükleyebiliyorsunuz. İstediğiniz taktirde bulut depolamaya yüklemiş olduğunuz fotoğrafları telefonunuzun içeriğinden silebilirsiniz.





PAYLAŞ