Bükülen iPad'ler İçin Apple'dan Açıklama Geldi - Haberler - indir.com

Bükülen iPad'ler İçin Apple'dan Açıklama Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 19:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın son zamanlarda mali sıkıntılar yaşadığını sizlere aktarmıştık. Şimdi ise markanın yeni ürünlerinden birisi olan iPad Pro serisi cihazları için bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Bir süredir bu modelin bükülmesine yönelik şikayetler gelmeye devam ederken Apple cephesinden yayınlanan bir makale ile cihazın üretim sürecine yönelik bazı açıklamalar yapıldı. Bildiğiniz üzere Apple gerçekleştirmiş olduğu etkinlik kapsamında yeni nesil iPhone modellerinin yanı sıra yeni iPad Pro cihazlarını da kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Ancak bir süre sonra cihazın büküldüğüne dair şikayetler artarak gelmişti. Şimdi ise marka bu bükülme konusuna bir açıklama getirmek adına bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre iPad üretiminde “co-molding” adlı yeni bir teknoloji kullanılıyor. İlk kez gerçekleşen bu uygulama ile sim kart destekli cihazlarda plastik anten bantlarını metalle birleştirilmesi sağlanıyor.

iPad Pro Bükülme Sorunları

iPad Pro 2018 Antutu Rekorlarını Alt Üst EttiiPad Pro 2018 Antutu Rekorlarını Alt Üst Etti

Bu kapsamda yüksek sıcaklık ile eritilen plastiğin alüminyum kasadaki mikro kanallara enjekte edilmesi sağlanıyor. Soğumak için bırakılan cihaz ise hassas bir CNC işlemi ile beraber tek parça haline getirilmiş oluyor. Ancak keskin hatlı bu yeni tasarıma bakıldığı zaman modelin gözle görülür bir şekilde bükülmelere sebep olduğu gözüküyor. Apple’ın normal kullanımda 400 mikrona kadar bir bükülme payının olduğu ifade ediliyor. Bu bükülme oranı ise daha anlaşılabilir bir dille 0.4 milimetre anlamına geliyor. Şirket ise iPad Pro modellerinde bu limitin üstüne çıkıldığı ve bu durumda ise Apple servislerine başvurulabileceklerini ifade ediyor. Malzeme hatalarının garanti kapsamına gireceğinin de altını çiziyor.

iPad Pro 2018 Modeli Türkiye'de Satışa Sunuldu

Şirketin eski yöneticilerinden birisi olan Michael Gartenborg tarafında da sosyal medya üzerinden iPad Pro modelinin büküldüğüne dair bir duyuru gerçekleşmişti. Apple’ın son zamanlarda yaşanan hisse kayıpları ile beraber toplamda 452 milyar dolar bir zararı olduğu düşünülüyor. Bakalım bu kötü gidişat nasıl düzeltilecek göreceğiz.  




iPad Pro 2018 Modeli Türkiye'de Satışa SunulduiPad Pro 2018 Modeli Türkiye'de Satışa Sunuldu
Yeni iPad Pro İçin Dayanıklılık Testi YapıldıYeni iPad Pro İçin Dayanıklılık Testi Yapıldı
Netflix, 12.9 inçlik iPad Pro İçin Güncelleme SunduNetflix, 12.9 inçlik iPad Pro İçin Güncelleme Sundu

PAYLAŞ