Bugüne Kadar En Çok Satan 10 Video Oyunu - Haberler - indir.com

Bugüne Kadar En Çok Satan 10 Video Oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-04 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Dünya çapında bugüne kadar en çok satış yapan 10 video oyunu ve satış rakamları.

80 – 90 ‘lı yıllardan beri hayatımıza girmiş olan video oyunları, günümüzde teknolojinin de gelişmiş olmasının etkisiyle, oyun severlerin hayatında daha büyük bir yer kaplıyor. Video oyunları çıktığı zamandan bu yana, piyasaya farklı türlerde bir sürü oyun çıkartıldı. Bu oyunlardan bazıları efsane olmayı başarırken, bazıları silinip gitti. Bugüne kadar piyasaya çıkan oyunlara bakıldığında, dünya genelinde en çok satış yapmayı başaran 10 video oyunu şöyle sıralanıyor.

10-New Super Mario Bros.

Nintendo imzalı New Super Mario Bros., dünya çapında en çok satılan 10 oyun listesinin son sırasında. Super Mario, bugüne kadar 30 milyon 800 bin kopya satmayı başardı.

9-Pokémon Red and Blue

Game Freak tarafından geliştirilen Pokemon Red and Blue, listenin 9. Sırasında yer alıyor. Her zaman popüler olmayı başaran Pokemon oyunlarından biri olan Pokemon Red and Blue, 1996 yılında çıktı ve 31 milyon 380 bin kopya satmayı başardı.

8-Wii Sports Resort

Arkadaşlarla oynamak için en iyi oyunlardan biri olarak kabul edilen Wii Sports Resorts, 33 milyon 60 bin kopya sattı.

7-Overwatch

Blizzard Entertainment imzalı Overwatch, 2016 yılında piyasaya sürüldü ve ses getiren bir yapım olmayı başardı. Kısa sürede ciddi bir oyuncu kitlesine ulaşan yapım, 1 yıl içerisinde iki kere yılın oyunu ödülüne layık görüldü. Overwatch, 35 milyon kopya satış yaptı.

6-Mario Kart Wii

Listede 6. Sırasında yer alan oyun, yine başka bir Mario oyunu olan Mario Kart Wii. Mario’daki tüm karakterlerin Go Kart araçlarıyla yarıştığı Mario Kart Wii, 37 milyon 20 bin kopya sattı.

5-Super Mario Bros

Listede tabi ki döneminin en popüler oyunu olan, ilk Mario oyunu Super Mario Bros da bulunuyor. Super Mario Bros ise 40 milyon 240 kopya sattı.

4-Wii Sports

Hem konsolla hem de ayrı paket halinde satılan Nintendıo imzalı Wii Sports’un sattığı kopya sayısı 82 milyon 830 bin.

3-Grand Theft Auto V

5 yıldır en çok satanlar listelerinden çıkmamakta ısrarcı olan Grand Theft Auto V de tabi ki listede yer alıyor.  Grand Theft Auto V, 2013 yılında çıkmasına rağmen, günümüzde de hala satış yapmaya devam ediyor. Listenin üçüncü sırasında yer alan yapım, 90 milyon kopya satış yaptı.

2-Minecraft

Video oyun dünyasının en çok ilgi gören yapımlarından biri olan Minecraft, zirveye ortaklık eden isim oluyor. Minecraft’ın bugüne kadar dünya çapındaki kopya satışı, 144 milyon.

1-Tetris

Son olarak zirvede yer alan isim, eskimeyen ve hala sevilerek oynanan oyunlardan birisi olan Tetris olarak karşımıza çıkıyor. 90’lı ve 2000’li yıllarda oldukça popüler olan oyunun, bugüne kadar ki ulaştığı satış sayısı 170 milyon.





PAYLAŞ