Bugatti elektrikli araçlar için Rimac ile çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

Bugatti elektrikli araçlar için Rimac ile çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Araç üreticisi Bugatti, elektrikli otomobil noktasında önemli bir anlaşmaya gitti. Şirket, elektrikli hiper araba üreticisi olan Rimac ile güçlerini birleştirme kararı aldı. Bu ikili ortaklık ile beraber kaynaklar ve uzmanlar kendi aralarında paylaşılacak. Elektrikli araçlar yaygınlaşmaya devam ederken, dünya devi otomobil şirketleri de bu yönlü çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bunlardan birisi olan elektrikli hiper otomobil markası Rimac, Volkswagen’in süper otomobil markasının kontrolünü ele geçiriyor. Bugatti ve Rimac yaptıkları anlaşma sayesinde kaynaklar ve uzmanlıklar paylaşılacak. Fakat Bugatti Rimac olarak adlandırılacak ve şirketin yeni bir ürünü olarak kendi üretim ve dağıtım kurumları ile ayrı markalar olarak kalacaklar. Bu yıl içinde yapılması beklenen ortak girişim faaliyetleri devreye girdiği zaman Bugatti, Rimac’ın elektrikli otomobil bilgi birikimini kullanacak ve mirasını devam ettirecek. Rimac’ın da en hızlı araba noktasında Bugatti’den faydalanması bekleniyor.

Bugatti ve Rimac ortaklığa gidiyor

Yeni Bugatti Chrion, kendinden beklenen hız denemelerini yapmayacakYeni Bugatti Chrion, kendinden beklenen hız denemelerini yapmayacak

Bugatti Rimac’ın yüzde 55’ine sahip olacak. Porsche kalanını elinde tutarken, ek olarak Riamc Group’un akü sistemleri, aktarma organı ve diğer bileşen geliştirmeleri ile üretim ve tedariği, ile ilgilenmek üzere yeni bir şirket Rimac Technology kurulduğu da ifade ediliyor. Bugatti Rimac’ın merkezi Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yer alacak. 200 milyon Euro’luk kampüsün 2023 yılında açılması bekleniyor. Kampüs hem Rimac hem de Bugatti hiper arabaları için araştırma ve geliştirme merkezi olarak kullanılacak.

Porsche CEO’su Oliver Blume ise söz konusu bu ortaklık ile alakalı ,”Bugatti’nin hiper otomobil işindeki güçlü uzmanlığını, Rimac’ın son derece umut verici elektromobilite alanındaki muazzam yenilikçi gücüyle birleştiriyoruz. Bugatti, ortak girişime gelenek açısından zengin bir marka, ikonik ürünler, sadık bir müşteri tabanı ve küresel bir bayi ağı katıyor. Rimac, teknolojiye ek olarak yeni geliştirme ve organizasyonel yaklaşımlara katkıda bulunuyor” dedi.


Ford elektrikli araç çalışmalarını hızlandırdıFord elektrikli araç çalışmalarını hızlandırdı
Audi elektrikli araçlara tamamen geçiş yapacağını duyurduAudi elektrikli araçlara tamamen geçiş yapacağını duyurdu
KKTC'nin yerli, elektrikli aracı Türkiye heyeti tarafından test edildi KKTC'nin yerli, elektrikli aracı Türkiye heyeti tarafından test edildi 

PAYLAŞ