Bu uygulamaları akıllı telefonlarınızdan uzak tutun! - Haberler - indir.com

Bu uygulamaları akıllı telefonlarınızdan uzak tutun!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-08 14:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google, sosyal medya platformu olan Facebook'a giriş bilgilerini çalan 25 kötü amaçlı uygulamayı Google Play'den kaldırdı. Dünya çapında 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan antivirüs şirketinin Türkiye operasyon direktörü, açıklamasında "Profesyonel görünümlü uygulamaların çoğu, aslında başka bir amaç için geliştirilmiş olabilir." sözlerine yer vererek kullanıcıların hemen uygulamayı silmeleri ve Facebook şifrelerinde değişiklik yapmaları gerektiğini belirtti.

Google, geçtiğimiz ay, Google Play Strore üzerinde yer alan ve Facebook giriş bilgilerini ele geçiren 25 kötü niyetli uygulamayı tespit ederek Google Play sistemi üzerinden kaldırdı. Kötü amaç barındıran 25 uygulama  Rio Reader LLC isimli aynı geliştirici tarafından oluşturulmuş ve uygulamalar, kaldırılmadan önce 2,34 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilmişti. Dünya çapında 500 milyon kişiden fazla kullanıcının korumasını sağlayan antivirüs şirketi bu uygulamaların en kısa zamanda akıllı telefonlardan silinmesi yönünde uyarıda bulundu.

Google veri ihlali yaptığı gerekçesiyle AnTuTu'yu engellediGoogle veri ihlali yaptığı gerekçesiyle AnTuTu'yu engelledi

2019 Yılından Beri Facebook Giriş Bilgileri Çalınıyor

Adım sayar,fotoğraf düzenleme, video düzenleme, duvar kâğıdı, el feneri, dosya yöneticileri ve mobil oyunlar gibi meşru uygulamaları taklit eden kötü amaçlı uygulamalar, Facebook kullanıcılarının giriş bilgilerinin çalınmasına sebebiyet veren kötü amaçlı kodu paylaşıyordu. Uygulamaların çoğunluğu 2019 yılında oluşturulmuş görünüyor ve indirme sayısı 10 bin ile 500 bin arasında değişiklik gösteriyor. Söz konusu olan bu durum, uygulamaların birçok kullanıcının Facebook kimlik bilgilerinin çalınabilecek kadar  zamanları olduğu manasına geliyor. Google yılbaşından itibaren güvenli olmayan uygulamaları bünyesinden kaldırma işlemini uyguluyor. Bütün sahte ve zararlı uygulamaların tespit edilmesi zaman alıyor fakat bu durumda kullanıcılar önemli bir kolaylık sağlıyor.

“Hemen Silin!” Uyarısı Yapılıyor

Adım sayar, fotoğraf düzenleme, video düzenleme, duvar kâğıdı, el feneri ve dosya yöneticileri gibi uygulamaların asıl amaçları dışında geliştirilebildiğini dile getiren Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu zararlı uygulamaların arka planda beklenmedik güvenlik zafiyetlerine sebep olabileceğini belirtiyor.

Bir dahaki sefere bir uygulamayı indirmek istediğinizde, yorumlara ve indirme sayısına dikkat edin.

Diyerek açıklamada bulunan antivirüs Türkiye operasyon direktörü, tek kelime ile anlatılmış, dört ya da beş yıldızdan az yorumlar yapılmış olan uygulamalara çok güvenilmemesi gerektiğini de belirtiyor. Ayrıca uygulamaların yüklü olduğu telefonlardan kaldırılmasını ve Facebook şifresinin değiştirilmesi gerektiği de vurgulanıyor.

Yapılan açıklamaya şu şekilde devam edildi:

Siber saldırganlar bu konuda çok yetenekli ve uygulamaları çok iyi bir şekilde bire bir taklit edip kullanıcıların Facebook hesap şifrelerini ele geçirebiliyor. Birçok insan için yeni hesap açmak her ne kadar sıkıntılı bir süreç olsa da, sonradan yaşayacağımız güvenlik problemlerini düşünerek yeni hesap oluşturulmasını ve bu hesaplarda farklı şifreler kullanılmasını öneriyorum. Farklı ve güçlü birçok şifreyi akılda tutmak oldukça zor olabilir. Bir insanın, ortalama 15 hesabı bulunduğunu düşünürsek bu konuda Bitdefender Password Manager gibi bir şifre yöneticisi denemelerini tavsiye ediyorum.

Facebook giriş bilgilerini çaldığı için Google Play’den kaldırılan uygulamalar şöyle

  1. Super Wallpapers Flashlight
  2. Padenatef
  3. Wallpaper Level
  4. Contour level wallpaper
  5. Iplayer & iwallpaper
  6. Video maker
  7. Color Wallpapers
  8. Pedometer
  9. Powerful Flashlight
  10. Super Bright Flashlight
  11. Super Flashlight
  12. Solitaire
  13. Accurate scanning of QR code
  14. Classic card game
  15. Junk file cleaning
  16. Synthetic Z
  17. File Manager
  18. Composite Z
  19. Screenshot capture
  20. Daily Horoscope Wallpapers
  21. Wuxia Reader
  22. Plus Weather
  23. Anime Live Wallpaper
  24. iHealth step counter
  25. Com.tyapp.fiction




PAYLAŞ