Bu Uygulama İle Android'den iMessage'i Kullanabileceksiniz - Haberler - indir.com

Bu Uygulama İle Android'den iMessage'i Kullanabileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-14 23:59:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple'ın iOS platformu için uzun zaman önce sunmuş olduğu iMessage uygulamasını bir süredir Android cephesine taşımak için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyordu. Birçok geliştirici Android ile iMessage kullanabilmek için farklı yollar ve yöntemler denediler ancak başarısız oldular. Apple ekosistemi kapalı bir sisteme sahip olsada Roman Scott tarafından geliştirilen yeni weMessage adlı uygulama bu soruna çözüm getirmişe benziyor. Android telefon üzerinden Apple sunucularına bağlanmayı başaran bu uygulama ile iMessage uygulamasını kullanmak mümkün oluyor.

16 yaşındaki geliştirici olan Roman Scott tarafından geliştirilen weMessage adlı uygulama ile mesajlaşmak mümkün oluyor. Ancak bir Mac'e ihtiyacınız bulunuyor ve bu noktada weMessage, Mac'iniz ile bir bağlantı kurarak iMessage uygulamasını kullanılabilir bir hale getiriyor. Normal şartlarda iki Apple cihazı iMessage sunucuları üzerinden bağlantı gerçekleştirerek mesajlaşma işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Mac bilgisayar aracılığı ile ise bu sunucu görevi aşılmış oluyor ve Android cihazda yer alan weMessage ile iMessage kullanmak mümkün oluyor.

weMessage uygulaması ilk olarak 3 dolar fiyat etiketi ile yayınlanmış ve sonrasında ise politikalar gereği tüm Android kullanıcıları için ücretsiz bir şekilde sunuldu. Geliştirici isim ise kullanıcıların kişisel bilgilerine dair hiçbir bilginin depolanmadığı kesin bir dil ile belirtiliyor. Apple cephesinden bu çözüme yönelik bir engel gelecek mi yada bu işlem geliştirilecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ