Bu Teknoloji ile Mobilden GTA 5 Oynayabileceksiniz - Haberler - indir.com

Bu Teknoloji ile Mobilden GTA 5 Oynayabileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-09 16:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ve yazılım devi olan Microsoft’un bu yeni projesi istenilen her oyunu sistem gereksinimleri ve cihaza bakmaksızın her imkanda oynanabilirliği sağlayacak. Project xCloud olarak adlandırılan bu teknolojiye dair şirketten yeni açıklamalar geldi. Özellikle oyun dünyasını yakından ilgilendiren bu teknolojinin detayları neler gelin bakalım. Oyun dünyası konsollar ve bilgisayarlar olarak ikiye ayrılabiliyor. Bu noktada oyunları oynamak için yazılım gereksinimlerini karşılamak gerekiyor. Her konsol oyunu bilgisayarlar için yer almazken tam tersi durumları da görebiliyoruz. Ancak gelişen teknoloji ile beraber firmaların bu tarz sistem ve platform sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik yeni çalışmalarını görmeye başlıyoruz.

Project xCloud Teknolojisi Nedir?

Microsoft’un bu yeni girişimi aslında oyunların uzaktaki bir sunucu üzerinde yer alarak oynanabilmesine olanak sağlıyor. Bu noktada oyuncularda yer alan cihazın özellikleri fark etmeden bu oyunlara erişmek mümkün oluyor. Bulut teknolojisi olarak da nitelendirebileceğimiz bu durumda oyun sistemi uzaktaki bir sunucu üzerinden kiralanmış oluyor diyebiliriz. Telefon, bilgisayar, tablet ve benzeri birçok cihaz üzerinden Tomb Raider ve GTA 5 gibi üst düzey birçok oyunun sorunsuz oynanması mümkün olacaktır.

Microsoft cephesinden yapılan açıklamalara göre bu yeni sistemin önümüzdeki dönemlerdeki oyun dünyasına önemli bir etki etmesi iddia ediliyor. Tıpkı film izleme gibi basit bir işlem ile her cihaz üzerinden oyun oynamak ve bu oyunlar için yüklü paralar dökmemek birçok kullanıcı tarafından istenen bir durum olarak biliniyor. Mobil oyunculuk hali hazırda gelişmeye devam ederken PlayStation gerisinde kalmış olan Xbox platformunda 3000’i geçkin oyun yer alıyor. Microsoft ise Xbox cephesinde bu yeni teknolojisini devreye sokarsa, Sony ile olan rekabette önemli bir adım atmış olacak diyebiliriz.

Bu teknolojiyi ne zaman göreceğiz?

Yapılan açıklamada bu sistemin ilk testleri 2019 ile beraber herkese açık bir şekilde başlatılacak. Geri bildirimler doğrultusunda ise yapılan güncellemeler ile oyun dünyasına adapte sağlanmış olacak. Ayrıca xCloud geliştiricilere de bir platform olacağı için oyun sayısında bir yükseliş olması da beklentiler arasında yer alıyor. İlk testlerin Xbox kablosuz kolların bağlı olduğu cihazlar üzerinde yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca dokunmatik ekranlar üzerinden bu oyunları da kontrol etmek mümkün olacağı ifade ediliyor.

Oyun içerisinde verilecek olan komutlar internet bağlantısı ile eş zamanlı olacağı için iyi bir bağlantınızın olması gerekiyor. Sistemde işleyiş şöyle olacak, verilen komun internet bağlantınız ile uyduya oradan Microsoft’un xCloud sunucularına erişmiş olacak. xCloud sunucularının bir merkezi olmayacağı ifade edilirken 140’dan fazla ülkede Azure sunucular için dönüşüm süreçlerinin başlatıldığı belirtiliyor. Önümüzdeki yıllarda ayrıca gelişecek olan 5G teknolojisi ile beraber bulut oyun dünyasının daha da güçlenmesi bekleniyor. Standart testler kapsamında hızın 10 megabit seviyesinde olduğu gözüküyor. Gelecek olan 5G ile beraber bir telefonlar bile hücresel bağlantı üzerinden bu hızlara erişmek mümkün olacak.





PAYLAŞ