Bu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandı - Haberler - indir.com

Bu sene içinde YouTube için yayımlanacak özellikler açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

YouTube’un Baş Ürün Sorumlusu Neal Mohan, ‘Shorts‘ adlı TikTok'a benzer bir video formatından başlayarak bu yıl içerisinde platformda sunulması planlanan yeni özellikler hakkında bilgi verdi. 

Aralık ayı içerisinde Hindistan'da bir test özelliği olarak piyasada yerini alan "Short", Hintli içerik oluşturucular tarafından yayınlanan videolar da dahil olmak üzere şu ana kadar dünya çağında 3,5 milyardan daha fazla günlük görüntüleme elde edecek düzeyde başarılı oldu. Formatın beta sürümü Mart ayından bu yana ABD için de kullanılabilir hale getirilecek. 

YouTube artık PWA uygulaması olarak yüklenebiliyorYouTube artık PWA uygulaması olarak yüklenebiliyor

YouTube’a iddialı özellikler geliyor

YouTube platformunun video bölümlerinin kullanılabilirliğinde de genişleme yapılıyor. Hatırlamak gerekirse 2020 yılı içerisinde platform, izleyicileri tek bir tıklama ile videonun izlemek istedikleri belirli kısımlarına ekleyebilmek mümkün olacak. Bu özellikler kullanıma sunuldu. YouTube yakın zaman içerisinde özelliği daha sezgisel olarak hissettirecek ve içerik oluşturucu kendi bölümlerini oluşturup yükselmese bile ilgili videolara otomatik bir şekilde bölümler ekleyebilmek mümkün olacak. 

YouTube TV, yakın zaman içerisinde abonelerin programları mevcut olduğu halde 4K olarak izlemelerine veya çevrimdışı olarak görüntülemeleri için bir DRV'ye indirmelerine imkan tanıyan eklenti seçeneği de sunacak. Eklenti aynı zamanda evde sınırsız eşzamanlı akışı da etkin hale getirecek. Bu yılın ilerleyen zamanlarda YouTube Kids, ebeveynlere ana platformdan çocuklarının izleme tercihlerine belirli videolar ve kanallar eklemelerinin bu yolunu sunan seçenek de dahil olmak üzere yeni ebeveyn araçları kullanıma sunulacak. 

Elde edilen bu bilgilere ek olarak, içerik oluşturuculara para kazandırmanın farklı bir yolunu sunmak adına uğraşan YouTube, akış özelliğini 2020 yılında bir test özelliği olarak kullanıma sunmasının ardından, bu yıl daha yaygın bir şekilde kullanıma izin verecek. Konuyla ilgili son olara ise Google, platformun bu yıl için yayınlamayı planladığı yükseltmeleri açıklayan birçok blog yayınlanacağı da belirtildi. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube Music için yeni bir tasarım yoldaYouTube Music için yeni bir tasarım yolda
YouTube'dan video paylaşımını kolaylaştıracak klip özelliğiYouTube'dan video paylaşımını kolaylaştıracak klip özelliği
iOS cihazlar için YouTube güncellendiiOS cihazlar için YouTube güncellendi

PAYLAŞ