Bu okul, Google Haritalar'da

Bu okul, Google Haritalar'da "Dünya'daki Cehennem & Hapishane" olarak geçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 16:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Öğrencilerden birisinin yaptığı bir şaka sonucunda bir okul, Google Haritalar’da “Dünyadaki Cehennem % Hornsea Hapishanesi” olarak değiştirildi.

Öğrencilerin pek çoğu okul hayatını sevmiyor. Haberimizin baş kahramanı olan bir İngiliz öğrenci, okulu sevmeme hissini çok farklı bir şekilde dışarıya vurdu. Okulun ismi, Google Haritalar Uygulaması’nda “Dünyadaki Cehennem & Hornsea Hapishanesi” olarak kaydedildi. Okul yönetimi tarafından yapılan bir açıklamaya göre, bu yanlış ifade hemen fark edilip düzeltildiği yönünde oldu. Normal şartlarda arama motoru devi Google’a herkes isim değişikliği için başvuru yapabiliyor. Fakat ismin değiştirilmesi için Google’a, isim değişikliği istenen binanın mülkiyet hakkına sahip olduğuna dair belge göstermek gerekiyor. Buradan çıkarmamız gereken sonucu özetleyecek olursak, bir işyerinin Google Haritalar üzerinde gözüken ismini ancak ve ancak işyeri sahibi değiştirebiliyor.

Google Haritalar'a Anlık Mesajlaşma Geldi!Google Haritalar'a Anlık Mesajlaşma Geldi!

Okul uzun yıllardan beri hizmet vermeye devam ediyor

Söz konusu olan okulun baş öğretmeni olan Steve Ostler, diğer okullara da kendi Google Haritalar ikonlarının mülkiyetini almaları gerektiğini ifade ederek, bu sayede böyle bir olayın bir daha yaşanmamasının önüne geçilmiş olacağının altını çiziyor. 1958 yılından beri eğitim veren okul, Hornsea bölgesi ve çevresinden gelen çocukların eğitim gördüğü ve aynı zamanda dil koleji olan bir okul. Google sözcülerinden birinin olaya ilişkin olarak yaptığı bir açıklamada, kullanıcıların isim ve bilgi tavsiyesinde bulunabilmesinin güncel veriler sağladığı ifade edilirken, zaman zaman kasıtlı olarak hatalı bilgiler verildiğini de altını çizdi. Google yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, bu ve buna benzer durumlarda hatalı bilgiyi hızlı bir şekilde doğrusu ile değiştirmeye gayret ettiklerini söyledi.


Google Asistan Google Haritalar’a geliyorGoogle Asistan Google Haritalar’a geliyor
Apple Haritalar’daki Konumlar Google Haritalar’da nasıl bulunur?Apple Haritalar’daki Konumlar Google Haritalar’da nasıl bulunur?
Google Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği GeldiGoogle Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği Geldi

PAYLAŞ