Bu iPhone Modeller Artık WhatsApp Desteklemeyecek - Haberler - indir.com

Bu iPhone Modeller Artık WhatsApp Desteklemeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 08:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

 WhatsApp tarafından yapılan yeni duyuru ile artık iOS uygulamasının bazı iPhone modellere desteğinin sonlandırdığını açıkladı. Bundan böyle iOS 8 ve üzeri işletim sistemi WhatsApp’ı kullanmak için gerekli olacak. iOS 8’den daha önceki bir süre sahip olan işletim sistemli iPhone modellerinde WhatsApp uygulaması çalışmayacak. Dünyanın en popüler haberleşme uygulaması olan WhatsApp için geliştirme ve yenilikler tüm hızıyla sürüyor. Ancak eski kalmış modeller için de destek güncellemeleri gelmeye devam ediyor. Sürekli yenilenen uygulamaya görüntülü, sesli gibi birçok özellik geliyor ve bu her yeni özellik için güncel bir cihaz ve işletim sistemi gerekiyor. Bu noktada WhatsApp artık eski modellere desteğini sonlandırmaya hazırlanıyor.

iOS 8 sürümüne kadar destek verilecek

Apple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemişApple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemiş

Gelişen uygulamalar ile beraber uygulamaların donanım gereksinimleri de artmaya devam ediyor. Ancak bu noktada eski donanıma sahip akıllı telefonlar uygulamayı rahat çalıştıramıyorlar. Durum böyle olunca uygulama geliştiricileri tarafından eski kalan yada güncellemeyen modellere verilen destek sonlandırılıyor. Son gelen açıklamaya göre iPhone için iOS WhatsApp uygulaması iOS 8 sürümüne kadar destek verecek. iOS 7.1.2 sürümlü kullanıcıların artık hesap açamayıp doğrulama yapamadıkları ise kesinleşmiş oldu.

1 Şubat 2020 ile beraber WhatsApp iOS 8’in altında yer alan sürümlerde çalışmayacak. iOS 8 güncellemesi ise en eski iPhone modellerinden olan iPhone 4s’lerde bulunuyordu. Bundan böyle iPhone 4 ve eski iPhone modellerde WhatsApp desteği sonlandırılmış olacak. En güncel iOS sürümleri için güncellenen WhatsApp uygulamasına ise Bildirim Genişletme ve WhatsApp durumlarında arama sekmesi eklendi. Artık yeni WhatsApp güncellemesi ile beraber bildirim genişletme bölümünde 3D Touch desteği sağlanmış oldu. Bu sayede bildirim çubuğu ile basma şiddetine göre çeşitli geri bildirimler alınabilecek.

Durum bölümüne eklenen arama kısmında ise kişi araması yaparak istediğiniz durumu görmeniz mümkün olacak.


iOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her ŞeyiOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
iOS 12.1 ile Beraber Portre Modu CoşacakiOS 12.1 ile Beraber Portre Modu Coşacak

PAYLAŞ