Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik - Haberler - indir.com

Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 11:28:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Chrome OS işletim sisteminin kullanıldığı Chromebook’lara yeni ay itibari ile yeni özelikler eklendi. Cihazları çok yönlü ve güçlü hale getirecek olan yeni özellikler şüphesiz en çok Chromebook ve bu cihazlara ilgi duyanları sevindirdi.

Kullanıma sunulmuş olan Chrome OS 70 versiyonu, işletim sisteminin görünümünü ve deneyimini çarpıcı bir şekilde değiştiriyor. Yeni güncelleme, Android'in hiç olmadığı kadar kolay ve daha uyumlu olmasını sağlıyor. Ara yüz geliştirmelerinden bazıları Android-Pie-tasarımlı Hızlı Ayarlar, bildirim panosu. İşte 8 başlık altında bu ay Chromebook'lara gelen yeni özellikler.

Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10

1. Yeni çoklu görev hareketleri

Tablet modunda, ekranın üstünden aşağı doğru parmağınızı kaydırarak yeni özelliği test edebilirsiniz. Bu hareketle etkin bir uygulamayı veya tarayıcı penceresini, diğer tüm açık öğelerinizle birlikte görebileceğiniz yeni çoklu görev ara yüzüne ulaşabilirsiniz. Ayrıca ekranı bölünmüş bir şekilde kullanabilmeniz için de yine bu hareketi kullanarak arka plandaki diğer uygulamalarla birlikte ikili sayfa yaratabilirsiniz. Ve tıpkı Android’de bulunan bölünmüş ekranlarda olduğu gibi, ekranın iki parçasını her iki yönde ayıran siyah çubuğu sürükleyerek, ekranın bir tarafını daha büyük veya daha küçük hale getirebilirsiniz.

Google, Şirketler için Yeni Chromebook'u Tanıttı!

2. Android yüzen klavye

Chrome OS 70’ten ile birlikte klavyede yenilikler yapılırken, artık daha etkin ve kolaylık sunan bir klavye bulunuyor. Yeni versiyon ile birlikte ergonomik klavyeye erişim için istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz. Konuşarak yazma gibi pek çok özelliğin yer aldığı klavye, bu yeni versiyonda çok daha fazla kişiselleştirme seçeneğine sahip.

3. Dikte

Yakın zamanda Chrome OS’a eklenen özellik, erişilebilirlik seçeneği olarak duyuruldu ve herkes için oldukça yararlı olabilir. Bu yenilik, metin girişini kolaylaştıran bir dikte özelliği. Denemek için Chromebook'unuzun ayarlarını açın ve üst taraftaki arama kutusuna "erişilebilirlik" yazın. Ardından, "Erişilebilirlik özelliklerini yönetin" i seçin. Ardından "Klavye ve metin girişi" etiketli kısma ilerleyin ve "Dikte etmeyi etkinleştir" komutunun yanındaki tik işaretini aktif hale getirin. Seçim sonrasında ekranın alt kısmında mikrofon simgesi görülecektir. Bu simgeye dokunarak konuşmaya başlayabilirsiniz.

Samsung Chromebook 2 Duyuruldu!

4. Uygulama kısa yolları

Android'den ilham alan başka bir özellik de Chrome OS 70’e eklenmiş durumda. Kullanılabilir kısa yol eylemlerinin bir listesini görmek için Chromebook'unuzdaki simgeye uzun basın. Ekranda yer alacak sonuçlar uygulamalarda farklılık gösterebilir. Fakat genel olarak uygulama kısa yollarına ulaşabilmeniz adına bu büyük bir yeniliktir.

5. Genişletilmiş Dosyalar

Chrome OS'un uygulama uzantılarını takip eden yeni sistemi, hem Play dosyalarını hem de Linux dosyalarını detaylı bir şekilde incelemenizi sağlıyor.

Asus ilk ChromeBook'u duyurdu!

6. Akıllı önerilere sahip güncellenmiş bir uygulama çekmecesi

Chrome OS uygulama çekmecesi, bu son sürümle birlikte yeni bir seviyeye çıkıyor. Bu yenilik ile birlikte kullanıcılar, kullanıcı deneyimine bağlı olarak gelişecek öneriler sistemine sahip olacak.

7. Tabletler için hızlı bir masaüstü modu

Düz bir tablet şeklinde cihazlarından birine sahipseniz, artık fiziksel klavye bağladığınızda otomatik olarak daha geleneksel, masaüstü benzeri bir Chrome OS ara yüzüne geçiş yapılacak. Bu bakımdan klavyeli kullanımlar da kullanıcılara farklı bir deneyim sunacak.

8. Otomatik yenileme seçeneği ile yeni bir duvar kağıdı seçici

Bu yenilik ile birlikte duvar kağıdı kategorilerinden birini seçmeniz ve ardından duvar kağıdınızın her gün yeni bir şekilde otomatik olarak geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz. Masaüstünüzü taze ve ilginç bulmak isteyenler için bu yeni özellik heyecan verici.

Asus'un Yeni Chromebook Modeli Duyuruldu
 


Chromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilirChromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilir
Asus'un Yeni Chromebook Modeli DuyurulduAsus'un Yeni Chromebook Modeli Duyuruldu
Asus ilk ChromeBook'u duyurdu!Asus ilk ChromeBook'u duyurdu!

Chromebook Pixel Tanıtım Videosu


PAYLAŞ