Bu Akıllı Kamera Sadece Ödüllü Fotoğraf Çekebiliyor - Haberler - indir.com

Bu Akıllı Kamera Sadece Ödüllü Fotoğraf Çekebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-22 17:10:14
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir doktora öğrencisi tarafından tasarlanan bir yapay zeka kamera sistemine göre bu cihaz sadece ödül alabilecek fotoğraflar çekebiliyor. Max Pinckers isimli öğrenci ve sanatçı Dries Depporter tarafından tasarlanan ve Türkçe karşılığı olarak ise ?Ödül kamerası? şeklinde adlandırabileceğimiz The Trophy Camera cihazı ile çekeceğiniz kareyi yapay zeka sistemi tarih boyunca çekilmiş ödüllü fotoğraf kareleri ile karşılaştırma yapıyor ve çekeceğiniz karenin ödül alıp almayacağı noktasındaki seviyeye sizlere belirtiyor. Co.Design?a ?Basın fotoğrafçılığı kişisel başarılarla örülü ve ödüllerle, arketiplerle, pop kültürü referanslarıyla domine edilen bir alan haline geliyor?

Şeklinde açıklama yapan yaratıcı Pinckers kamerası Raspberry Pi, Full HD kamera modülüne ve algoritması neticesinde gördüklerini söyleyebilen bir OLED ekrana sahip durumda. Bu kamera değerli bir üründen ziyade, fotoğrafçılığın üzerine yorum yapabilen bir yapay zeka sistemi ile görev yapabilen bir ürün olarak nitelendirebiliriz. Cihazda herhangi bir vizörde bulunmuyor ve sadece çekmek istediğiniz sahneye doğru kamerayı çeviriyorsunuz ve harika fotoğraflar çekebilmeniz için yaratıcılık, yetenek yada teknolojik içeriklere gerek kalmıyor. Yapay zeka sizlere analiz sonuçlarını ileterek başarı seviyesi sonucunu sizlere aktarıyor.

Bu ikili bu kamerayı 1955?ten beri World Press Photo yarışmasını kazanan ve her fotoğrafını gösterek eğittiler. Ödüllü fotoğrafları bu kameraya ise insanlar, askerler ve silahlar şeklinde kategorilendirme yaparak öğretim işlemi gerçekleştirdiler. Kamera ile fotoğraf çekmek için kareleri otomatik olarak karşılaştırıyor ve %90 ve üzeri bir benzerlik gördüğü zaman fotoğraf makinası o kareyi çekiyor. Belkiça?da düzenlenecek olan bir sergi için lisanslanan bu kameranın satışa çıkıp çıkmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.





PAYLAŞ