Bu 10 yöntemle Google'da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz - Haberler - indir.com

Bu 10 yöntemle Google'da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-24 05:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google'da kullanıcılar bazı zamanlar aradığı şeyi bulmakta, arama yapmanın püf noktalarını bilmemekten kaynaklı olarak güçlük çekebiliyorlar. Aranılan bilginin dışında çıkan şeyler, istenilen bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları uğraştırabiliyor. Google'da aranılan bilgiye ulaşmak için bilinen 9 yöntemle, bu sorunu çözmek mümkün. İnsanların % 96'sının bilmediği 9 yöntem;

'Ya da' / 'veya' yerine '|' sembolü

Aradığınız şeyin tam olarak ne olduğunu bilmiyorsanız, arama sonuçlarınızı güçlendirmek adına 'ya da' / 'veya' (or) bağlaçları yerine, '|' sembolünü kullanmak, daha verimli arama sonuçları elde etmenizi sağlayacaktır.

Anlamdaşlar için '~' sembolü

Arama yaparken, eş anlamlı ya da birbirine yakın anlamlı bir kelime aratıyorsanız, kelimeler arasına '~' sembolünü koyabilirsiniz. Web sitesi makalesi arıyorsunuzda, web sitesi adresinin tamamını arama çubuğuna yazın, daha sonra aradığınız makalede geçen kelimeleri yanına ekleyin.

Asterisk (*) işareti

Arama yaparken cümle içerisinde hatırlamadığınız yere '*' sembolünü koyarsanız, Google sizin yerinize unuttuğunuz kısmı tamamlayacaktır.

Around

Around, aratacağınız cümlede hatırlamadığınız kısımları tamamlamanız konusunda size yardımcı olur. Bunun için yapmanız gereken cümleyi yazarken hatırlamadığınız yer 'Around' parantez açıp hatırlamadığınız kelime sayısını yazmanız olacaktır. ÖRN; İkimiz AROUND(2) göğe bakalım. Arama sonucu: İkimiz birden sevinebiliriz, göğe bakalım.

Belirli bir tarih aralığını araştırmak için '''

Google'da arama yaptığınız konuyla alakalı olarak belli tarihlerin bilgilerine ulaşmak istiyorsanız, konuyu yazdıktan sonra istediğiniz tarihleri ekleyip, tarihlerin arasına 3 nokta koymanız yeterli olacaktır.

intitle:

Aradığınız şey bir başlık ya da URL ise intitle yazıp boşluk bırakmadan aratman istediğiniz kelimeyi girerek, aradığınız sonuca ulaşabilirsiniz.

related:

Birbirine benze web sitelerine ulaşmak için, related: yazdıktan sonra benzerini aradığınız web sitesini ekleyin.

Bütün cümleyi ararken

Google bir cümleyi düz bir şekilde yazarak aratacaksanız, cümlenin başına ve sonuna tırnak işareti koymanız daha ilişkili sonuçları size sunmasını sağlar.

' işareti

Birden fazla kelime aratıyorsanız ve bir tanesinin ön planda olmamasını istiyorsanız, o kelimenin başına ''' işareti koymanız yeterli olacaktır.

 





PAYLAŞ