BTK’dan Türkiye için eSİM hamlesi! - Haberler - indir.com

BTK’dan Türkiye için eSİM hamlesi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-03 15:11:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Tüm dünyada yavaş yavaş geçiş yapılmaya başlanan eSİM teknolojisi için Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu tarafından yeni kararlar alındı. İşte konu ile ilgili yaşanan son detaylar.

Özellikle giyilebilir cihazlarda çok daha fazla yer verilen ve bağlantı noktasında daha cazip bir teknoloji olarak görülen eSİM, Türkiye'de de kademeli bir şekilde geçiş yapılacak. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda 2020 yılından itibaren eSİM desteğinin sağlanmaya başlayacağı ve bu bakımdan mobil işletmeciler için de yeni bir geçişin öngörüldüğü ifade edildi.

SIM karttan e-SIM karta mı geçeceğiz? Peki e-SIM kart nedir?SIM karttan e-SIM karta mı geçeceğiz? Peki e-SIM kart nedir?

BTK eSİM’e geçiş için hazır!

BTK bu konu ile ilgili herhangi bir mevzuat değişikliğinin gerekli olmadığını ve mevzuat değişikliğinin yapılmayacağını söyledi. Bu açıdan eSİM değişikliğinde daha kolay bir şekilde geçiş sağlanabilecek. Açıklamalarda alınan kararlar ile ilgili diğer detaylar da paylaşılırken özellikle yurt dışından getirilen cihazlar için de mevcut süreç hakkında detaylar verildi. Yurtdışından getirilen cihazların IMEI alabilmesi adına 120 günlük bir işlem süresi bulunuyor. Bu nedenle kişilerin bu süre içerisinde gerekli olan işlemlerini yapması gerekiyor.

BTK tarafından yapılmış olan bu açıklama aynı zamanda mevcut teknolojiye geçiş için Türkiye'deki şartlarında uygun olduğunu gösteriyor. Bu açıdan önümüzdeki yıl itibariyle başlayacak olan yeni dönem ile birlikte Türkiye bu teknolojide yeni bir sayfa açmış olacak. Kullanıcıların bu konuda neler yapacağı ise henüz açıklanmadı.

e-SIM Desteğinin Türkiye'ye Gelmesi Heyecanla Bekleniyor



PAYLAŞ