BTK'dan DJI Marka Droneların İthalatçısına Ceza - Haberler - indir.com

BTK'dan DJI Marka Droneların İthalatçısına Ceza

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 15:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

BTK tarafından ürün denetimleri gerçekleşmeye devam ediyor. Son olarak “ürünlerin piyasaya arzında üreticilerin ve dağıtıcıların yükümlülüklerine ilişkin düzenlemeye aykırı davranıldığı” sebebiyle, DJI marka droneların ithalatını gerçekleştiren şirkete ceza kesti. Dronelar son dönemin yükselen trendi olmaya devam ediyor. Çağın en eğlenceli araçlarından olan dronelar ile yüksek kalitede çekimler gerçekleştirilebiliyor. Özellikle teknolojik bir hobi severler için dronelar olmazsa olmaz bir ürün oluyor. Ancak bu cihazlar bir anlamda insansız hava araçları olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple ürünlerin özelliklerinin ve gelişmiş versiyonlarının kontrol sürecinden geçmesi gerekiyor. Yapılan bu kontrol düzenlemeleri ve izin verme işlemlerinden ise ülkemizde BTK sorumlu durumda.

DJI İthalatçısına Ceza Geldi

DJI Phantom'dan yeni bilgiler verildiDJI Phantom'dan yeni bilgiler verildi

Bu kapsamda BTK, genel testler için ürünleri ithal eden Ervin Çoşkun Refleks İthalat ve İhracat Spor Malzemesi Toptan Ticaret adlı şirkete ihlal gerekçesi ile DJI markalı Phantom 3 model dronelardan numune aldı. Bu örnek ürün piyasaya gözetim laboratuvar müdürlüğü’nde incelendi. İncelenme sonunda yapılan testlerin neticesinde, şirkete Ürünlere İlişkin Teknik Mevuzatın Hazırlanması ve Uygulamasına Dair Kanun’un “ürünlerin piyasaya arzında üreticilerin ve dağıtıcıların yükümlülüklerine ilişkin düzenlemelerine aykırı davranış” sebebiyle idari bir para cezası gerçekleştirildi. Bu ceza miktarı ise açıklanana göre 11 bin 13 TL olarak belirlenmiş duruma.

BTK tarafından ayrıca idari ücret ve Evrensel Hizmet Katkı Payı borcu olan, son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödeme yapmayan şirketlere bir duyuru gerçekleştirdi.


DJI Osmo Pocket kamera sızdırıldı!DJI Osmo Pocket kamera sızdırıldı!
Cep Boyunda DJI Osmo Pocket TanıtıldıCep Boyunda DJI Osmo Pocket Tanıtıldı

PAYLAŞ