BTK, Tüketiciler için Akıllı Telefon Güvenlik Önerilerini Güncelledi! - Haberler - indir.com

BTK, Tüketiciler için Akıllı Telefon Güvenlik Önerilerini Güncelledi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tüketiciler için akıllı telefon güvenlik önerilerini güncelleyerek; kullanıcıların telefon güvenlik ayarlarıyla oynamamalarını ve mutlaka PIN kodu kullanmaları gerektiğini belirtti.

Telefonun güvenlik ayarlarında herhangi bir değişiklik yapılmamasını öneren BTK, telefonun işletim sistemi ve fabrika ayarlarının değiştirilmesinin, Jailbreak ve Rooting gibi işlemler yapılması halinde telefonun siber saldırılara karşı daha duyarlı hale geleceğini, işletmeci ve akıllı telefonun sunduğu güvenlik özelliklerini zayıflatacağını belirtti.

BTK tarafından yapılan duyuruda kullanıcıların rehber, belge, kişisel veri ve fotoğraf gibi telefonda depolanan verilerin bulut ortamında ya da PC'de yedeklenmesini öneriyor. Güvenlik açısından oldukça önemli olduğu belirtilen yedekleme ile kayıp ve çalıntı durumlarında telefondaki verileri geri yüklemenin daha kolay ve mümkün olacağı hatırlatılıyor.

Uzaktan erişimle silmeyi engelleme konusunda da bir güncelleme yapan BTK, akıllı telefonlarda, uygulama olarak edinilebilecek veya varsayılan olarak yaygın kullanılan önemli bir güvenlik özelliğinin, telefonun GPS'i kapalı olsa bile depolanan tüm verilere uzaktan erişebilmeye ve söz konusu verileri silebilmeye imkan sağlaması olduğuna dikkati çekerek, bu durumda telefon kaybedildiğinde, telefon sessizde olsa bile bazı uygulamaların yüksek sesli bir alarmı aktif edebileceği ve bu uygulamaların aynı zamanda telefon kaybedildiğinde daha kolay bulunmasına yardımcı olabileceğini bildirdi.

Ayrıca BTK, herhangi bir uygulamayı indirmeden önce uygulamanın yasal ve güvenilir olduğundan emin olunması için derin bir araştırma yapılması gerektiğinin de altını çiziyor. Uygulamanın yasal olduğundan emin olmak için, yorumlara göz atılmasını ve uygulama ortamının kaynağının cihaz güvenliği yönünden oldukça önemli olduğuna dikkat çekiliyor.

Son olarak BTK, uygulamaların otomatik güncelleme işlevlerinin açık olmasını ve telefonda bulunan işletim sisteminin her daim güncel tutulmasını öneriyor. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ