BTK, GetContact için harekete geçti - Haberler - indir.com

BTK, GetContact için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 13:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son günlerde ortaya çıkan ve kısa sürede fenomen olan kullanıcıların akıllı telefonlarına yükleyip onların tüm rehberlerinin ele geçirilmesinin iznini veren GentContact türü uygulamaları kullanıcılar telefonlarına yükleyip kısa sürede bu kadar ünlü olan uygulama hakkında BTK harekete geçti. Uygulamaya verdiğiniz izinler sayesinde karşınızdaki kişinin telefon numaranızı nasıl kaydettiğini gösteren bu uygulamalar sayesinde sizin isminizin nasıl kaydedildiğini görebiliyor ve bu sayede kişilerin sizin düşünceleri hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz. GentContact ve benzeri uygulamalar son günlerde oldukça popüler bir seviyeye ulaştı. Kişisel bilgilerinizi verdiğiniz izinler sayesinde ele geçiren GetContact ve benzeri uygulamalar sizin dışınızda rehberinizdeki diğer insanların da verilerini çalıyor.

GenContact Uyarısı

GenContact ve benzeri uygulamaların hızla yayılmasını yakından takip eden BTK Başkanı Ömer Sayan, uygulamanın ortaya çıkması ile kısa sürede büyük popülerlik kazandığı ve milyonlarca insana ulaşan ve kişisel bilgilerin kimler tarafından ele geçirildiği bilinmeyen GenContact ve benzeri uygulamaların kullanılması hususunda uyarılarda bulundu. Bu tarz uygulamaları kullanmayanların bile uygulamayı kullanan kişiler tarafından verilen izin ile zan altında kalmasından dolayı, bazı kişiler BTK' ya şikayetlerde bulundu.

Şikayetlerin artmasıyla BTK konuyu ele alıp yeni bir çalışma yapacağı belirtilirken konu ile ilgili Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, AA muhabirlerine yaptığı açıklamalarda GenContact' ın kullanıcıların numarasını ve isimlerini bir havuzda topladığını belirtti.

Bu gelişmelerin ardından BTK' nın bu ve buna benzer uygulamalar ile ilgili yaptırımlar vereceği ifade ediliyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ