BTK başkanından 5G açıklaması - Haberler - indir.com

BTK başkanından 5G açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-23 11:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından gerçekleştirilen Bilişim 2018 etkinliğinde BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci moderatörlüğünde "5G ve Ötesi Teknolojilerde Türkiye'nin Yol Haritası" isimli panel düzenlendi. 5G konusunda yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci, stratejik bir konu olduğuna dikkat çekti.

Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor  

Hangi frekans bantlarının 5G'ye tahsis edileceğine dair çeşitli planlama ve çalışmaların olduğunu belirten BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci, bu durumları takip ettiklerini söyleyerek bu  kapsamda çalışma ve planlama yaptıklarının altını çizdi. BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci, 5G frekans ihalesinin doğru bir zamanda ve doğru bir fiyatlandırma ile yapılmasının önemine dikkat çekti.

5G Desteği ile Moto Z3 duyuruldu!5G Desteği ile Moto Z3 duyuruldu!

Yapay zeka konusu Türkiye için önemli

Önümüzdeki süreçte dünyayı şekillendirecek en önemli konulardan bir tanesinin 5G ve ötesi teknolojiler olduğunu söyleyen  BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci, bir diğer önemli konunun yapay zeka olduğuna değindi. Yapay zeka anlamında Türkiye'de genç dimaların olduğunu dile getiren BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci. "Bu genç dimaların doğru kullanılması halinde önemli gelişmeler kaydedeceğiz." dedi.  

"Ulak baz istasyonunun bugün 440 sahada aktif olarak kullanılıyor."

ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı konuyla alakalı yaptığı açıklamada "Ulak baz istasyonunun bugün 440 sahada aktif olarak kullanılıyor. 2019 ile 2021 yılları arasında siparişler için BTK koordinesinde, operatörlerle görüşmeler sürdürüyor." dedi. 

 


Nokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptıNokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptı
Intel 5G Destekli Yeni Modemini TanıttıIntel 5G Destekli Yeni Modemini Tanıttı
Türkiye İçin 5G Geçiş Tarihi AçıklandıTürkiye İçin 5G Geçiş Tarihi Açıklandı

PAYLAŞ