BTK Açıklama Yaptı: 5G İçin Doğru Zamanı Bekliyoruz - Haberler - indir.com

BTK Açıklama Yaptı: 5G İçin Doğru Zamanı Bekliyoruz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 16:30:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenmiş olan Bilişim 2018 etkinliğinde BTK tarafından 5G hakkında önemli açıklamalar yapıldı, ülkemize gelecek 5G hakkında hız ve önemli detaylar paylaşıldı.

Huawei, Samsung, Xiaomi, Nokia, Intel gibi büyük markalar 5G kablosuz teknolojileri için büyük yatırımlar yapmaya başlamışken Ülkemiz adına BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci, bu konuda sessiz kalmayarak çalışmaları yakından takip ettiklerini, doğru ihale zamanları ve fiyatlandırmaları beklediğini açıkladı.

5G çok yakında!5G çok yakında!

Huawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyor

5G ve Ötesi Teknolojilerde Türkiye'nin Yol Haritası konulu panelinde, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine ve 5G üzerine yapılan planlamalara öncelik verildi. BTK Kurul Üyesi Rıdvan Kahveci, 5G'ye tahsis edilmesi beklenen frekans bantları üzerine yapılacak çalışmaları yakından takip ettiklerini ve 5G frekans ihalesi için doğru zaman ve fiyatlandırmaları beklediklerini açıkladı.

"Ülkemizde yapay zeka ve öte teknolojiler konusunda sektöre öncü olabiliriz"

Rıdvan Kahveci, dünyanın yakın gelecekte 5G ve ötesi teknolojiler ve yapay zeka temelli bir şekilde şekilleneceğini belirtirken, ülkemizde bu alanda ciddi yeteneklerin olduğunu, bunun doğru kullanımıyla sektöre öncü olabileceğini belirtti.




BTK ve KOSGEB, 5G için çalışacakBTK ve KOSGEB, 5G için çalışacak
Huawei'den 5G destekli telefon!Huawei'den 5G destekli telefon!
Huawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyorHuawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyor

PAYLAŞ