BtcTurk'ü Hacklediğini iddia eden korsanlardan şaşırtıcı açıklama - Haberler - indir.com

BtcTurk'ü Hacklediğini iddia eden korsanlardan şaşırtıcı açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 11:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

BtcTurk'un hacklendiği ve ele geçirilen kritik kullanıcı bilgilerini satışa sunulacağına dair iddialar ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Verilen takma ad ile satışa çıkacağı duyurulan forum üzerinden paylaşan korsanlar, bu kez sürecin nasıl gelişeceğini dile getirdi ve 50 kişinin kullanıcı bilgilerini de sundu. 

Daha önce Facebook ve Linkedln platformlar üzerinden sızdırılan bu verilerin de paylaşıldığı Raidforums adıyla forum sitesinde, 14 Mayıs tarihinde "BtcTurk'ün hacklendiği" iddialı ile yeni bir başlık daha açıldı. Ancak söz konusu bu iddialara kısa bir süre sonra şirket tarafından kesin bir dille reddedilmişti. Yaşanan bu olayın ardından ise blokzinciri ve kripto para uzmanı olarak görev Tıfan Poyraz, söz konusu hesap üzerinden yapılan paylaşımda yer alan bilgiler üzerinden kullanıcılardan bazılarına erişim sağlandığı açıklanmış ve hacklenme iddiaları bir miktar gerçeklik kazanmıştı.

BTCTurk transfer ücretlerini kaldırdı!BTCTurk transfer ücretlerini kaldırdı!

Hackerlar tarafından paylaşılan ilk kullanıcı bilgileri arasında "@btcturk.com" uzantılı e-posta adresleriyle bağlantılı olan hesapların bilgileri de yer alıyordu. BtcTurk, yaşanan gelişmeleri reddettiği ilk açıklamasının üzerine herhangi bir paylaşımı söz konusu olmadı. Bu sırada ise sızıntının gerçekleştiği dile getirilen hesap üzerinden dengeleri değiştirecek bir açıklama daha yapıldı. 

Hacklerdan şaşırtıcı açıklama geldi

Şu an için 50 kritik bilgileri sunan korsanlar, gelecek günlerde ise 500, 5000, 50.000, 500.000 kullanıcının daha bilgilerini aktaracağını dile getirdi. 50 kişinin e-posta adresleri, ip adresleri, açık adresleri gibi önemli bilgilerin içinde olduğu listenin altında açık bir dille bunun şu an için 1. tur olduğunu yakın zaman içerisinde daha fazla verinin paylaşılacağı dile getiriliyor. Aynı zamanda ikinci ve daha sonraki aşamalarda ise 500, 5.000, 50.000 ve 500.000 kullanıcının daha bilgilerinin daha sunulacağı açık bir dille belirtildi. 

Bilgilerin "2018'de bir BtcTurk çalışanı tarafından satıldığı" iddiası

Konu başlığına gelen "Bu bilgilerin nasıl ve kim tarafından ele geçirildiğini anlatacak mısın?" sorusuna korsanlar bir mesaj ile yanıt verdi ve şunları kaydetti: "2018'de bir BtcTurk çalışanı, tüm kullanıcıların bilgilerini birden fazla hacker'a sattı (burada paylaştığımız e-posta, telefon, isim, adres gibi...). Şirket bunu biliyordu, ancak kamuoyuna açıklanmasını istemediler. Kullanıcıların tıpkı şu an da olduğu gibi haberdar olmalarına izin vermediler. Ekip üyelerimizden birisi, bu olayda tasarrufunun %85'ini kaybetti. Şirket kullanıcıyı hata yapmakla suçladı ve konuyu kapattı. Buna inanabiliyor musunuz?  Yakında daha fazla detay paylaşılacak"

Yayınlanan bu mesaj ne anlama geliyor?

  • 2018'de yaşandığı iddia edilen veri sızıntısından bir BtcTurk çalışanı sorumlu tutuluyor,
  • Bu verilerin birden fazla korsana satıldığı söyleniyor,
  • Sızıntı sırasında bilgileri açığa çıkan bir kullanıcının %85 oranında zarara uğradığı belirtiliyor,
  • Aynı kullanıcı hakkında mesajda "ekip üyelerimizden birisi" olarak bahsediliyor,
  • Yine iddialara göre BtcTurk, o dönem olayın duyulmasını istemiyor.

Korsanların 2018 yılında gerçekleştiği dile getirilen veri sızıntısında "ekip üyelerimizden birisi" olarak söz ettiği bir kullanıcı "hesabındaki bakiyenin %85'ini kaybederek" zarar görüyor. Bundan sonra ortaya atılan tüm iddialar direk olarak BtcTurk'ü hedef alıyor. 

 

 

 


Litecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldıLitecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldı
BtcTurk, Dünyadaki En Güvenli İlk 10 Kripto Para Alım Satım Platformu ArasındaBtcTurk, Dünyadaki En Güvenli İlk 10 Kripto Para Alım Satım Platformu Arasında
BtcTurk Pro'nun, hacklendiği iddia ediyor!BtcTurk Pro'nun, hacklendiği iddia ediyor!

PAYLAŞ