BTC'nin düşüş sebebini Elon Musk açıkladı - Haberler - indir.com

BTC'nin düşüş sebebini Elon Musk açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Elon Musk'ın Twitter platformu üzerinden bir kullanıcıya yapmış olduğu yorumun ardından BTC 42 bin dolara kadar geriledi. Elon Musk, yapmış olduğu yorumun yanlış anlamlara çekildiğini görünce, "Tesla Bitcoin satmadı" şeklinde açıklama bulundu. 

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın yapmış olduğu paylaşımlar kripto para piyasasında dengelerin değişmesine sebep oluyor. Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Musk'ın son açıklamaları sebebiyle Bitcoin ilk olarak geride ardından ise yükseldi. Yaşanan bu durumlar karşısında bir kullanıcı, "Bitcoin yatırımcıları, Tesla'nın elinde kalan BTC'leri sattığını görünce kendilerini tokatlayacak. Elon Musk'a yöneltilen nefret düşünüldüğünde, onunu suçlayamam" yorumunu yaptı.

Musk da bu paylaşıma "Aynen" cevabını verdi. Fakat Musk'ın yapmış olduğu bu cevap, Tesla'nın elinde bulunan BTC'lerini satması yönünde algılandı. Bitcoin'in düşmeye her geçen gün devam ediyor. Sözlerinin yanlış anlağını fark eden Elon Musk yeni bir açıklama daha yaptı. Bunun ardından ise Musk, "Konuyu netleştirmek gerekirse Tesla, Bitcoinlerini satmadı" ifadelerini kullandı.

Çin merkez bankası Bitcoin'i desteklediÇin merkez bankası Bitcoin'i destekledi

Tesla'nın Bitcoin yatırımları duruyor

Tesla, Şubat ayı içerisinde 1.5 milyar dolarlık BTC satın almıştı. Şirketin ilk çeyrek dönemini gösteren raporlarında, Tesla'nın elinde bulunan BTC'nin yüzde 10'unu 272 milyon dolar karşılığında nakite çevirdiğini dile getirdi. Tesla bu satışların ardından 101 milyon dolar net kar elde etmiştir. Fakat daha sonra şirketten yeni satış ya da alım açıklaması gelmedi. Şu an için konu hakkında elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. 


Bitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladıBitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladı
Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?
Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?

PAYLAŞ