BTC Madenciliğinde yeni adım: Volkan enerjisi - Haberler - indir.com

BTC Madenciliğinde yeni adım: Volkan enerjisi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 16:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Geçtiğimiz günlerde kripto para borsası için oldukça önemli ve büyük bir adım atan El Salvador, Bitcoin’i ülkesinde yasal para birimi olarak kabul etmişti. Ülkenin başkanı Nayip Bukele, Bitcoin 2021 konferansında söz ettiği bu yasa tasarısı haberin bugün düzenlenen kongrede ezici bir üstünlükle kabul edildiğini açıkladı. Nayip Bukele şimdi Bitcoin madenciliğine yönelik bir çalışma planı yürütüyor ve El Salvador’un yakında Bitcoin madenciliği için volkan enerjisi kullanabileceği düşünülüyor.

Kripto para madenciliği için önemli bir adım atan Nayip Bukele’nin açıklamalarına göre El Salvador Bitcoin’i yasal para birimi olarak resmen kabul etmiş durumda. El Salvador için Bitcoin madenciliği gereken enerjinin de bir volkan enerjisi ile sağlayabileceği düşünülüyor. Başkan Nayip Bukele’nin devlete ait olan jeotermal elektrik şirketi LaGeo volkan enerjisiyle Bitcoin madenciliği yapılması yönünde taslak bir plan verdiği de açıklandı.

Şeyma Subaşı'nın adı geçen yeni kripto para duyurulduŞeyma Subaşı'nın adı geçen yeni kripto para duyuruldu

El Salvador'un kripto para borsasıyla ilgili planları şekilleniyor

Nayip Bukele bu haberi Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla açıkladı. Bukele’nin açıklaması şu şekilde “az önce cumhurbaşkanına talimat verdim @LaGeoSV (devlete ait jeotermal elektrik şirketimiz), tesisler sunmak için bir plan hazırlıyoruz. #Bitcoin volkanlarımızdan çok ucuz, %100 temiz, %100 yenilenebilir, 0 emisyonlu enerji ile madencilik başlatılacak. Bu hızla gelişecek!

 Mühendislerimiz, yanardağlarımızdan yaklaşık 95 MW %100 temiz, 0 emisyonlu jeotermal enerji sağlayacak yeni bir kuyu kazdıklarını az önce bana bildirdiler.  Tam bir tasarım yapmaya başlayarak #Bitcoin etrafındaki madencilik merkezi oluşturacağız."

Kripto para borsasında güvenilir olan nasıl seçilir?

El Salvador’da bilindiği kadarıyla yaklaşık 20 adet aktif volkan bulunmakta. Chaparrastique yanardağında son 500 yıl içinde 20’den daha fazla patlama yaşadı. Ülkenin jeotermal enerjisi tamamen temiz ve yenilenebilir durumda olması da madenciliğin hızla gelişmesini mümkün kılabilir.

Kripto para borsasının lideri Bitcoin’i ülkede ABD dolarıyla birlikte yasal para birimi haline getiren El Salvador, bu anlamda bir ilki gerçekleştirdi. Artık ülke içerisindeki her ekonomik birim, ürün ya da hizmetleri için Bitcoin ödemesi alabilecek. Buna ek olarak yapılan açıklamalara göre El Salvador, ülke içinde 3 BTC harcayan herkese daimi ikamet imkanı da tanıyacak.

 


Elon Musk'ın kripto paralara ilgisi olumlu sonuç verebilir             Elon Musk'ın kripto paralara ilgisi olumlu sonuç verebilir             
Çin kripto para hesaplarını tek tek kapatıyorÇin kripto para hesaplarını tek tek kapatıyor

PAYLAŞ