BTC China borsalardan çekildi - Haberler - indir.com

BTC China borsalardan çekildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-28 18:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Çin'in en eski kripto para borsalarından biri olarak nitelendirilen BTC China, ülke içerisinde kripto para sektörü üzerinde uygulanan yasaklar ve sıkı önlemlerin ardından Bitcoin faaliyetlerine son verdi. 

2011 yılında Huang Xiaoyu ve Yang Linke tarafından kurulan BTCChina, South China Morning Post tarafından aktarılan bilgilere göre Bircoin ile ilişkisini kesti. Haberde şirketin, Singapur'da kayıtlı olan Bircoin borsası ZG.com'da bulunan hissesini de bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce Duabai'de bulunan bir vakfa sattığını dile getirdi. BTC'nin borsa kısmı, 2018'de Hong Kong merkezli olarak bir blok zinciri yatırım fonu tarafından satın alındı. Borsa, Çin'in büyük güvenlik duvarı dışındaki yatırımcılar için normal bir şekilde hizmetlerine devam ediyordu. 

Miami'de BTC artık resmi bir para birimi!Miami'de BTC artık resmi bir para birimi!

Bundan sonra BTC, kripto para alım satım işinden tamamen elini ayağını çekmiş oldu ve şirket, alım satım işlemlerinin haricinde, blok zincirinin diğer kullanım alanlarına yönelecek. Çin, son dönem içerisinde kripto para madenciliği ilk etapta olmak üzere sektöre karşı genel olarak sert önlemler aldı. Ülke içerisinde kripto para madenciliğine yasak getirilirken ve tesisler kapatılırken bankalarda da kripto para aracılık etmemeleri uyarısında bulundu. Bitcoin fiyatı da gelişmeler ışığında sert düşüşleri gördü. Bir diğer açıdan ise Bitcoin hash rate'i de yüzde 50'den fazla düşüş yaşadı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zaman içerisinde gelişme yaşanırsa yeni bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 

 


BTC Madenciliğinde yeni adım: Volkan enerjisiBTC Madenciliğinde yeni adım: Volkan enerjisi
Elon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladıElon Musk, BTC ile Tesla alımını madencilere bağladı

PAYLAŞ