Brute Force nedir ? - Haberler - indir.com

Brute Force nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-31 08:29:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik "Brute Force nedir ?" sorusunu cevaplar ve Brute Force ataklar hakkında bilgi vermeyi amaçlar.

Brute Force nedir ?

Brute force  kaba kuvvet olarak dilimize çevrilmiştir.  Temelinde bir algoritma olarak kabul edilebilen brute force, çok sayıda veri kombinasyonunu denemeyi esas alır. Password hacking işlemlerinde sıkça  kullanılan bu sistem, yazılan bir script üzerinden kendisine kaynak gösterilen dosyadaki bütün verileri veya girdileri kombine ederek sürekli ve hızlı bir şekilde deneyerek parolayı bulmaya çalışır.

Microsoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyorMicrosoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyor

Aslında bu sistemin  temeli matematiğe dayanır.Matematik çözülemeyecek bir parolanın olmadığını söyler. Bunu basit bir örnekle açıklayacak olursak:

 1 ve 100 arasında aklınızdan bir sayı tutun , yanınızdaki kişi bunu tahmin etmeye çalışsın. Tahmin etmeye çalışan kişi 1 den başlayıp 100 e kadar tek tek deneme yaparsa eninde sonunda tuttuğunuz sayıyı bulacaktır. İşte brute force mantığı tam olarak böyledir. Bir mantık aramadan kaba kuvvetle sürekli denemeler yaparak doğru sonuca ulaşmaya çalışır. Dan Brown'un Dijital Kale adlı  harika eserinde TRANSLATR adı verilen  bir süper bilgisayar da brute force mantığı ile çalışmak üzere tasarlanmıştı. 
 

Brute force ataklardan korunmak için iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmelisiniz.


LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezasıLinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezası

İnternetin Karanlık Yüzü Hackerlar


PAYLAŞ