Brezilyalı bir şirket Apple'a iPhone yüzünden dava açtı - Haberler - indir.com

Brezilyalı bir şirket Apple'a iPhone yüzünden dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’li teknoloji devi Apple, dönem dönem isim hakkı ve patent davaları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket isim davasıyla tekrardan gündeme geldi. Daha öncesinde Brezilyalı bir şirket ile iPhone sebebiyle davalık olan Apple, bugünlerde söz konusu bu şirket ile yeniden bir dava sürecine girdi. IGB Electronica adlı Brezilyalı bu elektronik şirketi iPhone adını 2000 yılında tecil ettirmiş olduğunu belirterek Apple’a dava açmış durumda. Apple markayı ise 2007 yılında tecil ettirmişti. Söz konusu dava sonucunda ise Brezilyalı şirket belli bir süre iPhone adını piyasaya sürdüğü telefon modellerinde kullanmıştı. Android yüklü olan söz konusu bir telefonda bu adın kullanılması Apple’ın da başını ağrıtmış oldu. Apple ise her iki şirket tarafından markanın kullanılmamasını talep etti.

Apple iPhone adından tekrardan davalık oldu

Xiaomi CEO'su neden iPhone'u seçti?Xiaomi CEO'su neden iPhone'u seçti?

Yaklaşık iki yıl önce gerçekleştirilen bu davada aleyhine bir sonuç alan IGB Electronica, yeniden mahkemeye gideceğini açıkladı. Şirket isim kullanamadığını için toplamda yaklaşık olarak 175 milyon dolarlık zarara uğradığını belirtiyor. Apple lehine olması beklenen bu davanın ne zaman sonuçlanacağı ise henüz belli olmuş değil.

Apple şirketi 2018 yılında ise cihazlarını yavaşlattığı gerekçesi ile gündeme gelmiş ve büyük tepkiler görmüştü. Tepkiler ile beraber 26’dan fazla dava ile karşılaşan şirket güncelleme yapmak yerine iPhone 6 döneminden tespit edilen tüm sorunlu pilleri değiştirmesi gerektiğini belirterek Apple, bunu yapmayarak kullanıcılarını mağdur etmek ile suçlandı. Diğer yandan İsrail ve Fransa’da da mahkemeye verilen teknoloji devi Apple, hızlı bir şekilde bu mağduriyetini gidermesini istemişti. Apple için davalar ve suçlamalar devam ederken, şirket ise bunları reddederek çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayı döneminde şirketin yeni nesil iPhone modellerini tanıtacağını hatırlatalım.


FBI iPhone kilidini kırmayı başardıFBI iPhone kilidini kırmayı başardı
iPhone 12 ekranı Samsung tarafından üretilecekiPhone 12 ekranı Samsung tarafından üretilecek

PAYLAŞ