Brezilya, şarj adaptörü bulunmayan iPhone 13 modelleri için cezai yaptırım uygulayacak - Haberler - indir.com

Brezilya, şarj adaptörü bulunmayan iPhone 13 modelleri için cezai yaptırım uygulayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 12:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Brezilya tüketici koruma ajansı, yeni iPhone 13 modellerine şarj cihazı eklemediği için Apple'a ceza keseceğini ve tüm alıcılara ücretsiz bir şarj adaptörü sağlaması gerektiğini söyledi.

Mart 2021'de Brezilya'da uygulanan 1,9 milyon dolarlık para cezası, ülke yasaları uyarınca izin verilen azami miktardı. Ayrıca kanunen altı aydan daha kısa sürede yeniden başvuru yapılamaz. İlk cezanın verilmesinin üzerinden altı ay geçti ve Apple, altı ayın sonunda yeni iPhone 13 serisini tanıttı. Brezilya tüketici koruma ajansı, şarj adaptörü kutudan tekrar çıkmadığı için şirkete yeniden ceza kesmeyi planlıyor. Kuruluş, kullanıcıların üretici tarafından belirtilen fiyat için kutusundan şarj adaptörlü içeren nir akıllı telefon çıkması gerektiğini iddia ediyor. Ayrı bir ücretle şarj adaptörü almayı abartı olarak görüyor. Aslında örgütün Apple'a para cezası vermesinin nedeni şarj adaptörünün kutudan çıkmaması değil, şirketin bu konuda müşterilerine bilgi vermemesi. Apple'ın resmi internet sitesinde iPhone'ların şarj cihazı ile gelmeyeceğini belirtse de kuruluş bunun yeterli bir açıklama olmadığını ve daha açıklayıcı olması gerektiğini vurguluyor.

iPhone 13 ProMotion özelliğindeki kısıtlama ne anlama geliyor?iPhone 13 ProMotion özelliğindeki kısıtlama ne anlama geliyor?

Satın almadan önce bilmeniz gereken 9 yeni iPhone 13 özelliği

Apple geçtiğimiz günlerde iki milyarıncı iPhone'unu sattı. Şirketin bu haberi duyurmak için herhangi bir etkinliğe ev sahipliği yapmaması da dikkatlerden kaçmadı. Bu etkinliğin olmamasının nedeni muhtemelen şirketin satılan akıllı telefon sayısını raporlamayı bırakmasıydı. Bugün aktif iPhone kullanıcılarının sayısı 1 milyarı geçiyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Son açıklanan verilere göre iPhone kullanıcıları dünyadaki tüm akıllı telefon kullanıcılarının yaklaşık yüzde 26'sını kapsıyor. Tüm dünyaya bakıldığında küçümsenecek bir oran değil. iPhone'lar yüksek ve geniş bir fiyat aralığında gelir. 1 TB dahili depolama alanıyla gelen iPhone 13 Pro Max modelinin maliyeti 1.600 dolara kadar çıkıyor. Aynı zamanda şirketin en uygun fiyatlı modeli olan iPhone SE 399 dolar fiyat etiketine sahip. Apple, fiyatlarının yüksek olması nedeniyle telefon satış ve satışında eskiyi getirip yeniyi operatörlerle buluşturarak ek gelir sağlıyor. iPhone'ların eski modelleri piyasaya sürüldükten sonra bile hala piyasada aranan telefonlar arasında yer alabiliyorlar. Buna en iyi örneği iPhone 6 serisi ile verebiliriz. 


iPhone takip etme özelliği kapatılsa da uygulamalar veri topluyoriPhone takip etme özelliği kapatılsa da uygulamalar veri topluyor
iPhone 14 hakkında yeni tahminleriPhone 14 hakkında yeni tahminler

PAYLAŞ