Breadcrumbs nedir? - Haberler - indir.com

Breadcrumbs nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 19:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

“Sayfa işaretleri yolu” olarak tanımlanabilen Breadcrumbs, hem ziyaretçilerin hem de arama motorlarının web sitesindeki sayfaları tanımlaması ve sayfalar arasındaki hiyerarşinin belirlenmesini sağlamaktadır. En üst kategoriden en alt kategoriye kadar Breadcrumbs sayesinde tüm web sitesindeki kategoriler takip edilebilmektedir. Bu kurgu ne kadar başarılı olursa, Breadcrumbs açısından web sitesi o kadar yükselecektir. Aynı zamanda kullanıcılar da bu başarılı Breadcrumbs sayesinde web sitesini daha etkin kullanarak içeriklere ulaşma şansına sahip olur.

Digitalzone 2018’den Dijital Pazarlama Notları

Breadcrumbs ne işe yarar?

Çoğu webmaster tarafından “Ekmek kırıntısı” olarak da tanımlanarak kullanılan Breadcrumbs, web sayfalarının üst kısmında yer alır ve sayfa içeriğinin hangi kategori ya da bölümlerin altında olduğunu gösterir. Bir nevi yönlendirme navigasyonu olarak da tanımlanabilecek olan Breadcrumbs, kişilerin sayfaya hangi bölümler üzerinden erişebildiğini de göstermektedir.

Linkli bir yapıda olması sayesinde bir önceki bölüm ya da kategorilere ulaşılması da breadcrumbs sayesinde mümkün olmaktadır. Bir önceki sayfaya ulaşmak isteyen kullanıcılar da yine breadcrumbs linkleri kullanılabilir. Bu anlamda site içerisindeki dolaşımı da kolay hale getiren breadcrumbs, sayfanın üst kısmında bir satır boyunca görülebilir. Her web sitesinde yer almayan breadcrumbs, webmasterlar tarafından eklenen özelliktir.





PAYLAŞ