Breadcrumb nedir - SEO etkileri nelerdir ? - Haberler - indir.com

Breadcrumb nedir - SEO etkileri nelerdir ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 17:00:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik "  Breadcrumb nedir ? " sorusunu cevaplar ve site içi gezinti hakkında bilgi verir.

Breadcrumb nedir ?

Breadcrumb Navigasyon, ziyaretçilere bir URL yapısını incelemek zorunda kalmadan bir sitenin sayfa hiyerarşisinde nerede olduklarını gösteren bir site gezinme biçimidir. Çok sayıda kategoriye sahip e-ticaret mağazaları, içerik haritalarını görüntüleyerek kullanıcı deneyimini basitleştirebilir.

Breadcrumbs nedir?Breadcrumbs nedir?

Breadcrumbs, kullanıcıların kategoriler, ürünler ve bilgilendirici sayfalar arasında geçiş yapmasını kolaylaştırarak sitede gezinmeyi basitleştirir. Alt kategorilere sahip büyük web siteleri, kullanıcıları ilk giriş noktalarına nasıl geri döneceklerinden emin olamayabilir; Ekmek kırıntıları, bir e-ticaret mağazasında bir ziyaretçinin nerede olduğunu açıkça bildirerek bunu çözer.

Breadcrumb navigasyonun SEO avantajları vardır

  • İyileştirilmiş tıklama: Google, doğru işaretlemeyi sağlayan web siteleri için tam bir URL yerine mobil arama sonuçlarına içerik haritası gezintisi ekliyor. Ekmek kırıntılarının hızlı bir bakışta deşifre edilmesi daha kolaydır, bu da Google'ın onları SERP'lerde neden tercih ettiğini açıklar.
  • Site Haritalama: Breadcrumbs ayrıca arama motorlarının bir sitenin yapısını anlamasını ve taranması gereken tüm sayfaları bulmasını sağlar.

Breadcrumbs'lar kullanıcılar için çok faydalıdır. Kullanıcıların sadece yollarını izlemelerine değil, aynı zamanda benzer sayfaları ziyaret etmelerine ve siteyi daha derine inmelerine yardımcı olurlar. Bu, sitenizin hemen çıkma oranları gibi olumsuz faktörleri en aza indirmeye yardımcı olarak olumlu optimizasyon sağlar.

 


İlgili uygulamalar

Facebook’ta Birisi Nasıl Bloklanır?


PAYLAŞ