Brave tarayıcısı 20 kat daha hızlı olacak! - Haberler - indir.com

Brave tarayıcısı 20 kat daha hızlı olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 11:03:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son zamanlarda yükselişe geçen ve popülerleşmeye başlayan tarayıcı Brave, oldukça iddialı bir açıklamada bulundu. Son zamanlarda gizlilik ve performans vaatleri ile gündemimize gelen Brave, büyük bir yükseliş yaşayan internet tarayıcısı olarak gözümüze çarpıyor. Son gelişen olaylardan birisi ise şirket Google'a dava açmıştı. Şimdi ise bir açıklama yaparak kendisini daha da iddialı gösterdi.

Brave tarayısı 20 kat daha hızlı olacak!

Brave tarayıcısının geliştiricilerinin bulunduğu ekip, yakın zaman içerisinde yapay zeka teknolojisi kullanarak sayfalar içerisinde yer alan gereksiz bilgi yığınlarını ayıklayacağını ve bunun tarayıcı açısından 20 kat veya daha fazla internet sayfası yüklemeye olanak sağlayacağını belirtti. Ayrıca kullanıcıların gizliliğinin tehlike altında olmasını da önleyeceğini belirtiyor. Apple'ın tarayıcısı olan Safari'yi biliyorsunuzdur. Ayrıca Firefox ve Edge gibi tarayıcıları da duymuşsunuzdur. Bu tarayıcılarda Brave'deki gibi okuma moduna sahip. Bu okuma modu sayesinde çoğu tarayıcı kullanıcılarına bir web sayfasında dikkat dağıtan unsurlara maruz kalmadan faydalanıyor. Brave tarayıcısının da SpeedReader ile yaklaşımı farklı bir şekilde ele eldi ve diğer tarayıcıların yaptığı gibi tüm web sayfalarını indirip gereksiz yerleri çıkartmak yerine indirmeden hemen önce bu gereksiz yerleri çıkararak performans avantajı sağlayacak.

Google Pay iOS ve tarayıcılara geliyorGoogle Pay iOS ve tarayıcılara geliyor

Sonuçlara bakıldığı zaman Brave'in deneylerine göre SpeedReader, internet sayfalarını 20 kat veya 27 kat daha hızlı açıyor. Ayrıca 2.4 kat daha az hafıza kullanıyor. Bu yaklaşım  sayesinde web sayfalarındaki gereksiz kısımlar indirmeden önce kurtulduğu için %84 oranında da veri tasarrufu sağlıyor. Bu rakamlar ele alındığında Brave oldukça başarılı gibi duruyor. Ayrıca söz konusu olan bu özelliklere sahip olursa internet dünyasına yeniden şekil verebilir. Çünkü son zamanlarda işlem gücü kısıtlı olan akıllı telefonlara odaklanan internet dünyasında, akıllı telefonlara ait veri kullanımı tüm interneti etkileyecektir. Ayrıca Brave tarayıcısının geliştirici ekipleri içerisinde diğer tarayıcıların içerisinde çalışan ekiplerden de bazı kişiler bulunuyor. 

Bu yüzden tarayıcı içerisinde eksik olan her şey bulunuyor sayılır.  Sistem için hala yapay zeka, geliştirilme aşamasında bulunuyor. Ayrıca bu söz konusu özellik tüm sayfalarda çalışmıyor. SpeedReader'ın arkasında bulunan yapay zeka 2.833 adet elle seçilmiş web sayfası ile geliştirildikten hemen sonra 20 bin tane web sayfasının yüzde 22'lik kısmında tam performans gösterdi.


Xiaomi Mi 7 3D ekran tarayıcı ile gelebilirXiaomi Mi 7 3D ekran tarayıcı ile gelebilir
Android'in İlk Yüz Tarayıcılı Akıllı Telefonu Olma Ünvanına Sahip: Xiaomi Mİ8Android'in İlk Yüz Tarayıcılı Akıllı Telefonu Olma Ünvanına Sahip: Xiaomi Mİ8
Xiaomi Mi 8, 3D Android Yüz Tarayıcısına Sahip OlacakXiaomi Mi 8, 3D Android Yüz Tarayıcısına Sahip Olacak

PAYLAŞ