Boyutu Yüksek Videoları Gönderme İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Boyutu Yüksek Videoları Gönderme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-14 16:03:08
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Boyutu yüksek olan videoları farklı kişilere göndermek zaman zaman can sıkıcı bir durum olabiliyor ve pek de basit bir durum değildir. Video gönderme işlemlerinde başvurabileceğiniz mesajlaşma platformları videoları aşırı kısaltarak gönderebiliyor. Bu da çoğu zaman üzücü bir durum oluyor. Bir videonun boyutu, çoğu e-posta sağlayıcısının kullanıcılarına sunduğu 25 MB dosya boyutu kısıtlamasını, çözünürlüğü ve süresinin uzunluğu nedeniyle aşabilir. Fakat bu elbette ki yüksek boyutlu videoların hiç bir şekilde paylaşılamayacağı anlamına gelmemektedir. Herhangi bir siteden indirmiş olduğunuz ya da kendi çektiniz ve montajını da yaptığınız videoları arkadaşlarınız ile nasıl paylaşacağınız hakkında bilgi edinmek isterseniz sizde Boyutu Yüksek Videoları Gönderme İşlemleri Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

E-posta Yoluyla Video Gönderme

Giriş kısmında da belirtmiş olduğumuz gibi, neredeyse tüm e-posta servisleri, e-posta yolu ile göndermek istediğiniz herhangi bir dosyanın 25 MB boyutunun altında olmasını gerektiriyor. Hatta bu sınırlama bazı e-posta servislerinde 10 MB'yi dahi bulabiliyor. Akıllı cihazlarınız ile dahi çekmiş olduğunuz bu videolar bir kaç dakikalık olsa bile e-postanın sınırını aşacaktır. Göndermek istediğiniz videonun boyutu 25 MB'den büyük ve siz bunu içeriği e-posta yolu ile mi göndermek istiyorsunuz? Endişe etmenize gerek yok. Bunu yapmak için iki farklı yöntem mevcuttur. Bunlardan biri elbette ki videonuz için ZIP dosyası oluşturmak diğeri ise bulut depolama hizmetlerinden faydalanmak. 

ZIP Dosyası Oluşturma 

ZIP dosyası, boyutu büyük dosyaların sıkıştırılmış halidir. Yüksek boyutlu olan bir dosyayı ZIP dosyası haline getirerek boyutunu küçültebilir ve hemen ardından ZIP dosyası şeklinde arkadaşlarınıza da gönderebilirsiniz. Bunu yapmak için ilk olarak ZIP dosyası haline getirmek istediğiniz dosyayı bulun ve daha sonra sağ tıklayarak Gönder- Sıkıştırılmış Klasör işlemini gerçekleştirin. 

MacOS işletim sistemli cihazlarınızda ise, ZIP dosyası oluşturmak için yine söz konusu yüksek boyutlu dosyayı bulun ve daha sonra sağ tıklayarak içerik menüsünden Ögeleri Sıkıştır seçeneğini seçin. Sıkıştırma işlemini gerçekleştirmiş olduğunuz dosyanın boyutu halen 25 MB'den fazla ise bu dosyayı e-posta ile göndermeniz mümkün değildir. 

Bulut Depolama Hizmetleri 

E-postaların birçoğu ücretsiz bulut depolama hizmeti sunuyor. 25 MB sınırını aşan büyük boyutlu dosyalarınızı bu bulut depolama sistemleri ile arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Hem Gmail hem de Outlook, göndermek istediğiniz dosya boyutu yüksek olduğu taktirde söz konusu içeriği bulut depolama servisine otomatik olarak yükleme seçeneği sunacaktır. Depolama hizmetlerinden faydalanarak göndermiş olduğunuz içerikler alıcıya e-posta yolu ile değilde bulut depolama hizmeti üzerinden gönderilir ve alıcı içeriği buradan indirerek kullanabilir. Videoyu göndermiş olduğunuz kişi isterse videoyu cihazına indirmeden direk olarak buradan da seyredebilir. Genellikle bulut depolama hizmetlerinin herhangi bir sınırlaması bulunmuyor. Depola alanı olarak Google size 15 GB'lık bir alan veriyor. OneDrive ve iCloud ise depola konusunda biraz alan sağlıyor. Onlar da kullanıcılarına 5GB'lık bir alan sunuyor. Daha fazlasına ihtiyaç duyduğunuz taktirde belli bir ücret karşılığında satın alabiliyorsunuz. 

 





PAYLAŞ