Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı! - Haberler - indir.com

Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 10:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Boston Dynamics, son dönemlerde oldukça gelişmiş robotlar yapıyor. Bu robotlar hem bizleri heyecanlandırıyor. Hem de aynı oranda korkutuyor. Çünkü bu robotlar insanlar gibi davrandığı için aklımıza, "Gelecekte bizim yerlerimizi alabilirler mi?" sorusu geliyor. Fakat Boston Dynamics'in çok da hızlı olmayan robotu, son dönemlerde daha hızlı hareket edebilir ve tepki gösterebilir hale gelmiş.

Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!

Google geçtiğimiz yıl Japon teknoloji devi olan Softbank'a satılan robot üreticisinin meşhur robotu Atlas üzerinde çalışmaları hızla devam ediyor. Boston Dynamics, Atlas konusunda kaydettiği her bir aşamayı takipçileriyle paylaşıyor. Bugünlerde Atlas'a dair yeni bilgiler ve görüntüler gelmeye başladı. YouTube kanalı üzerinden Atlas'ın zorlu parkurları artık tamamlayabildiğini belirten şirket, "Dünyanın en dinamik insansı robotu" olarak nitelendiriyor.

ASELSAN 'Robocop Mehmetçik' projesi geliştiriyor!ASELSAN 'Robocop Mehmetçik' projesi geliştiriyor!

Boston Dynamics'in yayınladığı bu video oldukça ürkütücü. Çünkü bu parkuru adeta bir insan gibi bitiren Atlas, hareketleri ve mekanikleri ile birlikte oldukça hızlı ve "İnsancıl" hareket ediyor. Şirket tarafından paylaşılan bu videoda Atlas, 1.5 metre uzunluğunda ve 75 kilogram ağırlığa sahip. Atlas videoda görülen engelin üstünden zıplayarak kolay bir şekilde geçiyor. Daha sonra önündeki 40cm yükseliğe sahip basamaklara zıplayarak parkuru kolay bir  şekilde tamamlıyor. Şirketin paylaştığı bazı bilgilere göre Atlas, zıplama hareketi sırasında 28 farklı eklemini çalıştırıyor.

Sahip olduğu yazılım nedeniyle Atlas'ın kütüğü ve basamakları tanıyabildiğini belirten Boston Dynamics, yazılımın robot için en uygun hamleleri hesapladığını ve ayarladığını belirtiyor. Bu sayede zıplama sırasında eklemlere gerekli gücü iletiyor. Şirket Mayıs ayı içerisinde Atlas'ın hafif tempoda koştuğu bir video yayınlamıştı. Önce yayınlanan koşu videosunda Atlas, önüne çıkan bir kütüğü gördüğü zaman durup, sonra zıplıyor ve engeli aşıyordu. Şimdi ki video ile kıyaslandığı zaman Atlas, hiç durmadan engelleri aşarak yoluna devam ediyor. Gün geçtikçe daha hızlı ve daha işlevsel özelliklere sahip olan Atlas, ilerleyen zamanlarda modern parkur ustalarının yaptığı hareketleri yapabilir. Fakat bu konuda şirket, Atlas'a daha fazla eklem eklemeyi ve yazılımı daha da geliştirerek Atlas'ı daha iyi bir hale getirmek zorunda.


Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!
Yapay zeka ve robotlar, insan işçilerin yerine mi geçecek?Yapay zeka ve robotlar, insan işçilerin yerine mi geçecek?
Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!

PAYLAŞ