Boşanma davalarına sebep olacak oyunlar - Haberler - indir.com

Boşanma davalarına sebep olacak oyunlar

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 11:21:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Bir evliliğin sonlanması için birçok sebep bulunabilir. Eski dönemlerde daha çok iletişim eksikliği, duygusal/fiziksel şiddet geçimsizlikleri. Şimdilerde ise daha çok boşanma sebepleri oyunlardan kaynaklanmaya başladı. Gelişen teknoloji doğrultusunda oyunlar, gün geçtikçe daha fazla özellik barındırmaya başlıyor. Özellikle son günlerde ortaya çıkan VR oyunlarla birlikte kişiler gerçek dünyaya dönmek istemiyor. Bu nedenle oyun tutkunları evliliğin bitmesine sebep olabiliyor. Konsollar, PC'ler, akıllı telefonlar gibi birçok teknolojik üründe oyun oynayabiliyorsunuz. Özellikle online oyunlar kişileri kendine daha çok bağlayabiliyor. Bizde sizler için evliliğin bitmesine en çok sebep veren oyunları listeledik

DOTA 2

League of Legends'e oyunda sesli konuşma özelliği geldiLeague of Legends'e oyunda sesli konuşma özelliği geldi

MOBA türünde olan bu oyun dünyanın en çok oynanan moba oyunları arasında yer alıyor. Oynaması biraz zor olan bu oyunu öğrendiğinizde oldukça keyifli olacaktır. Bu oyun hem stres yapar hem de çok fazla vakit harcatır. Bu sebeple dış dünyaya vakit ayıramayabilirsiniz. DOTA 2'de rekabetçi bir oyuna girdiğinizde tüm konsantrasyonunuzu bu oyuna aktarırsınız. Üstelik bir karşılaşmaya girdiğinizde o karşılaşmadan çıkmak tüm oyuncuları etkiler. Bu sebeple oyundan çıkarsanız ceza alırsınız. Yaklaşık olarak 40 - 50 dakika arasında süren bu oyunlar, eşler arasında kavga sebebi olabiliyor.

Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO adlı bu oyunu anlatmamıza aslında gerek yok. Daha önceden de oynadığımız ve oyuncuların daha çok "CS" kısaltmasıyla tanımladığı bu oyun bireyleri çok fazla öfkelendirebiliyor. Rekabetçi oyununa girdiğinizde yaklaşık olarak 30 dakika süren oyun, hem sesli iletişim kurmak zorunda bırakıyor hem de tüm konsantrasyonunuzu oyununuza vermenizi gerektiriyor. Bu nedenle agresif olduğunuzda evde bağırıp çağırıyorsunuz. Bu da kavga sebeplerinden birisi olabilir. Eğer oyun oynayan siz değil eşiniz olsa ve evde küçük bir cihaz ile bağıra çağıra oyun oynadığını düşünün. Siz ne tepki verirdiniz?

World of Warcraft

Oyun dünyasının en tanınan isimlerinden biri olan WoW, yeri geldiğinde evlenme sebebi, yeri geldiğinde ise evliliği bitirme sebebi olabiliyor. Oyunculara bambaşka bir dünya sunan bu oyun, birbirleriyle tanışıp evlilik kuran insanlarla dolu. Partnerinizle birlikte WoW oynamanız oldukça iyi olabilir. Fakat evlilikte bir kişinin WoW oynaması durumunda boşanma sebebi olacak olan bu oyun günümüzde de hala popüler durumda.

FIFA Ultimate Team

Kısaltılmış adı FUT olan bu oyun, evlilik için en tehlikeli oyun modlarından birisi olabilir. FIFA'nın güncel sürümünü aldığınızda gözünüze çarpan bu oyun modu, erkeklerin hayallerine kavuşmasını sağlayan, futbolseverlerin kıyasıya mücadele verdiği bir arenadır. Her maçı kazanmak için ter döktüğünüz bu oyunu oynayan oyuncular, futboldan da anlayacağınız gibi birçok saldırganlık belirtisi gösterebilir. Bu mod da üst liglere çıkan oyuncular karşılarına daha zorlu rakipler geldiği için daha fazla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu sebeple maçlar oldukça stresli bir şekilde geçiyor. Eş tarafından herhangi bir konsantrasyonu bozacak hareket uygulanırsa bu FUT oyuncusunun hoşuna gitmeyecektir ve kavga çıkartacaktır. O yüzden oyunu oynayan birini görürseniz dikkatini çok da bozmayın deriz.

Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG)

Son dönemin en popüler oyunlarından birisi olan PUBG, Battle Royale oyunlarının en çok oynanan oyunlarından birisidir. Milyonlarca satış sayısına ulaşmış olan bu oyun günümüzde hala popüler olarak oynanmaktadır. Birçok turnuvası ve "Özel oyun" moduyla oyuncular birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Yaklaşık 30 - 40 dakika süren oyunlarda daha da erken ölebilirsiniz. Hatta 3 dakika içerisinde de ölebilirsiniz. İşte bu yüzden savaşırken ve savaş dışındayken tüm konsantrasyonunuzu bu oyuna vermeniz gerekiyor. Oyuncuların sürekli olarak birbirlerini öldürmeye çalıştığı bu oyunda sinir seviyeniz en üst düzeye kadar çıkabiliyor. Bu sebeple evlilik bitirme konusunda oldukça uzman diyebiliriz.

Fortnite

Bu oyuna boşanma davalarının şampiyonu diyebiliriz. Zor öğrenilen ve öğretilen, çok vakit harcatan ve adapte olunduğunda vazgeçilmeyen bu oyun, 2018 yılının en popüler oyunlarından birisidir. Sadece İngiltere'de 200'den fazla boşanma davasına sebep olmuştur. Bazı kaynaklara göre Fortnite, oyuncuların gönlünü çalarken, evli çiftlerin yeni kabusu oluyor. Bu denli oyun olmasının en büyük sebebi ücretsiz olması. Diğer bir önemli sebep ise bu oyunu tüm platformlardan oynayabiliyorsunuz. 


League of Legends 2018 Asya Oyunları'ndaLeague of Legends 2018 Asya Oyunları'nda
Fortnite ile uyumlu Android akıllı telefon ve tabletler belli olduFortnite ile uyumlu Android akıllı telefon ve tabletler belli oldu
Türkiye'nin İlk Kadın PUBG Espor Takımı KurulduTürkiye'nin İlk Kadın PUBG Espor Takımı Kuruldu

PAYLAŞ