Boşa zaman harcadığımız ve önlem almamız gereken 5 şey - Haberler - indir.com

Boşa zaman harcadığımız ve önlem almamız gereken 5 şey

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-28 10:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Gelişen teknoloji, yaygınlaşan internet ve bunlara ulaşımın kolay olduğu bu çağda mutlu ve sağlıklı olmak istiyorsanız sizin için sıraladığımız aşağıdaki tavsiyeleri dikkati almanız da önem var.

İnternetin ve akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraberinde akıllı cihazlarda harcadığımız zamanda uzadı gitti. Öyle zamanlarımız oluyor ki bazen yemeği ocakta unutuyoruz, bazen çocuğun ağladığını duymuyoruz, bazen de işimizi aksatabiliyoruz. Bu seçenekler bu şekilde uzayıp gidiyor. Peki bizler sadece akıllı cihazlarda mı zaman harcıyoruz. Tabi ki de hayır. Bunların yanında televizyon izlemek ya da sevmediğimiz bir işte çalışmakta dahil. Bugün haberimizde indir.com okurlarının daha mutlu bir hayat yaşamasını sağlayacağı ve daha bilinçli bir hayat yaşamasını sağlayacağı şeyleri sıralayacağız.

Sıralayacağımız etmenler size önemli gelmese de emin olun ömrünüzden sağlığınızdan ve sizde birçok şeyi alıp beraberinde götürüyor. Bizde indir.com ailesi olarak okurlarımızın daha sağlıklı ve mutlu bir dünyada yaşamaları için neler yapması gerekiyor onları sıralayacağım. Ömrünüzü güzel geçirmek istiyorsanız ve sağlıklı, mutlu olmak istiyorsanız söyleyeceklerime kulak verin. Gelin bunlar nelermiş beraber göz atalım.

1- Aşırı sosyal medya kullanımı

Akıllı cihazların ve internetin kullanımı, erişimi oldukça kolay olduğu için sosyal medya kullanan insan sayısı oldukça fazla. Üstelik bu insanların büyük bir çoğunluğu bu sosyal medya hesaplarında çok vakit harcıyorlar. Yapılan bir araştırma sonucu Facebook’ta 100 milyon adet sahte hesap olduğu tespit edildi. Buda insanların zamanlarını nerede nasıl harcadıkalrını gösteriyor.

2- Televizyona ayrılan vakit

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte gelişen televizyonlar insanları her geçen gün daha fazla kendine bağlamayı başarıyor. Sunduğu olanaklar olsun. Gelişmiş üst düzey teknolojisi olsun insanlar televizyon alma ve izleme konsun da birbirleri ile adeta yarışıyorlar. Televizyon seyretmeksizin ömrünüzden ve sağlığınızdan birçok vakti alıyor.

3- Yaptığınız telefon görüşmelerini gereksiz yere uzun tutmanız

Bir zamanlar telefon sadece iletişim kurma ve haber sağlama aracı olarak kullanılırken şimdilerde birçok anlamda ve alanda kullanılıyor. Önceden yalnızca hal hatır ve önemli bir şeylerin anlatıldığı telefon konuşmalarını şimdilerde yerini zaman geçirmek aldı. Buda hem beyin, kulak sağlığımız için hem de geçirdiğimiz gereksiz vakit için aslında bizi mutsuz ediyor.

4- Bilgisayar oyunları

Bilgisayarlarda harcadığımız vaktin büyük bir kısmını oyun  için ayırabiliyoruz. Üstelik günümüzde yalnızca çocuklar oynamıyor. Yetişkinlerde bilgisayar oyunları ile uzun vakit geçirebiliyor. Ancak saatlerce rahatsız bir sandalye üzerinde tek bir ekrana odaklanarak eğlenmek adına oynadığınız oyunların sizden aldıklarını düşündüğünüz zaman aslında hiçte eğlenmediğinizi göreceksiniz.

5- Sevmediğiniz bir işte mi çalışıyorsunuz?

Şayet çalıştığınız işten memnun değilseniz buy sizin için bir işkence demektir. Özelliklede nefret duyduğunuz bir işte çalışıyorsanız. Ömrünüzün büyük bir çoğunluğu boşa gidiyordur demektir. Şayet böyle bir durumdan şikayet eden okurumuzsanız mutlu olabileceğiniz bir işte çalışmanızı size tavsiye ederiz.





PAYLAŞ