Bootloop'ta sıkışan Samsung Galaxy Z Fold 3 nasıl düzeltilir? - Haberler - indir.com

Bootloop'ta sıkışan Samsung Galaxy Z Fold 3 nasıl düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 12:00:14
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Samsung Galaxy Z Fold 3'ünüzü brick ettiyseniz ve bir önyükleme döngüsünde takılı kaldıysa, doğru yere geldiniz. Telefonunuzun engellemesini nasıl kaldıracağınızı öğrenmek için bu yazıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bir telefon Bootloop'ta sıkıştığında, genellikle Samsung açılış animasyonu logosunu aşamaz. Cihazların bu durumuna önyükleme döngüsü denir; bu, telefonun işletim sistemi bellenimini yükleyemediği anlamına gelir. Kullanıcılar çoğu zaman çevrimiçi öğreticileri düzgün bir şekilde takip edemezler ve sonuç olarak, telefonu, bu durumda Galaxy Z Fold 3'ü engelleyen uyumsuz yazılımlar yükleyebilir.

Herhangi bir nedenle Samsung Galaxy Z Fold 3'ünüz de bir önyükleme döngüsüne takılırsa ve Samsung logosunu geçmeyi reddederse biraz uğraşmanız gerekiyor demektir. Bunun pek çok nedeni vardır.

Samsung Galaxy Z Flip 3 kurtarma moduna nasıl alınır?Samsung Galaxy Z Flip 3 kurtarma moduna nasıl alınır?

Galaxy Z Fold 3'ünüz neden brick oldu?

  • Yanlış bellenimin yanıp sönmesi:  Çevrimiçi olarak sunulan her bir firware, belirli bir telefon modeli için oluşturulur ve tasarlanır. Samsung'un sorunu, aynı telefonun birden çok çeşit oluşturmasıdır. Örneğin, bir ülkede satışa sunulan bir telefon Samsung'un kendi Exynos yonga setine sahipken, aynı telefon versiyonu başka bir ülkede Snapdragon yonga setine sahip olabilir. Bu durumda daşka bir telefon modeli için tasarlanmış bir firware'i flaşlarsanız, telefonunuz bir önyükleme döngüsüne takılabilir.
  • Yanlış özel ROM ve çekirdeğin yanıp sönmesi:  Aynı şey, telefonunuza yüklenecek diğer dosyalar için de geçerlidir. Yanlış yüklenen ROM'lar ya da telefonunuz için tasarlanmamış diğer dosyaları indirir ve flaşlarsanız, telefonunuzun Bootloop'ta sıkışabilir.
  • Verileri ve önbelleği silememe:  Bu tip durumlarda kullanıcının verileri silmesi ve cihazlarını fabrika ayarlarına sıfırlaması bir çözüm olabilir. Ancak telefonunuza şu anda sahip olduğu Android sürümünden farklı bir Android sürümüne sahip yeni bir ROM yüklemek verileri silmez ve telefonunuzu bu döngüden çıkarmaz.

Bootlapta bir Samsung Galaxy Z Fold 3'ün Boot nasıl kaldırılır?

Galaxy Z Fold 3'ünüzdeki önyükleme döngüsünün nedenine bağlı olarak, denemeniz gereken farklı çözümler var. Örneğin, yanlış bellenimi veya ROM'u yüklediyseniz, yeni bir stok firware'ı yüklemeniz gerekir. Doğru ROM'u yüklediğiniz halde telefon hala bir önyükleme döngüsünde takılı kaldıysa, verileri silmeli ve fabrika ayarlarına sıfırlama yapmalısınız. Bunlar dışındaki durumlarda, çoğu zaman tek yapmanız gereken telefonu kapatmak ve yeniden başlatmaktır.

1. Zorla kapatma

Çoğu zaman, bu basit çözüm sorunu çözecektir. Bir nedenden dolayı, telefonun önyükleme sırasında takıldığında Android'i yükleyememesi olası bir senaryodur. Telefonu kapanmaya zorlayarak bunu düzeltebilirsiniz. Sesi Kısma + Güç düğmelerine aynı anda basın ve basılı tutun. Ekran kararana kadar basılı tutun. Sonraki adımda telefonunuz açılıncaya kadar Güç düğmesini basılı tutun. Eğer cihazınız açılıyorsa sorun çözülmüş demektir.

Samsung Galaxy Z Flip 3 performansı nasıl arttırılır?

2. Verileri silin ve donanımdan sıfırlama

Telefonunuzu kapanmaya zorladıktan sonrasında bile açılış animasyonu logosunu geçmiyorsa, yazılımda bir sorun var demektir. Galaxy Z Fold 3 önyükleme döngüsüne yönelik en etkili çözüm, verileri silmek ve fabrika ayarlarına tam sıfırlama yapmaktır. Bu, çoğu zaman sorunu çözen oldukça başarılı bir numaradır.

Normalde, telefonu ayarlar menüsünden sıfırlayabilirsiniz. Bu adımda, kurtarma modundan fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanız gerekir. Recovery, tüm Android telefonlarda bulunan bir yazılım parçasıdır ve tam olarak bunun gibi acil durumlar için kullanılması için cihazlara yüklenen bir yazılımdır.

3. Galaxy Z Fold 3'ünüzde flash stok yazılımı

Telefonunuzu yeniden başlatmak ve silmek işe yaramazsa, son çare bir stok üretici yazılımı dosyasının yanıp sönmesidir. Yanlış bir ROM veya uyumsuz bir mod yüklediyseniz, basit bir fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi, tüm Android bellenimi bozulduğundan sorunu çözmeyecektir. Tek çözüm, her şeyi fabrika ayarlarına geri döndürmek için bir bellenimi flaş etmektir. Bu, Bootloop'ta kaplı bir Galaxy Z Fold 3'ün engelini kaldıracak ve önyükleme döngüsü sorununu çözecek nihai çözümdür. 

 



PAYLAŞ