Boomerang Çeviri Uygulaması İddialı Yeteneklere Sahip Olacak - Haberler - indir.com

Boomerang Çeviri Uygulaması İddialı Yeteneklere Sahip Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-13 17:39:20
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle yurtdışına çıkmadan önce telefonlarımıza yüklediğimiz dil çeviri uygulamaları hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu noktada sizinle aynı dili konuşamayan bir kişiyle sohbet etmek veya bir adres sormak için oldukça pratik bir iş olabiliyor. Fakat çeviri uygulamalarında değişiklik gösteren yazılım ve dil içeriği farklı olabildiğinden ötürü bazı çevirileri hatalı yada yanlış çevirebiliyor. Bu da konuşulan dilin çevirisini anlamsız bir hale getirebiliyor. Boomerang isimli uygulama ise bu sorunları ortadan kaldırmak adına iOS platformu için yayınlandı. Boomerang Google Çeviri özelliğini kullanıyor ve aralarında Türkçe dilininde olduğu 104 farklı dili çevirebiliyor.

Ayrıca bu uygulama sizlere dili çevirme haricinde o kelime yada terimden sizin dilinize uygun olan çevirinin sonucunu da ekranda gösterebiliyor. Bu noktada sizin söylediğiniz cümlenin karşı dildeki anlamınıda görerek cümlenin anlamlı olup olmadığını fark edebileceksiniz. Basit bir sisteme sahip olan bu uygulama ile her dile özel olarak deyimler ile beraber anlamlı cümleler ortaya çıkartabiliyor. Günlük hayatta kullanılan basit anlamlara sahip cümlelerin çevirisini bu uygulama ile çevirerek çevirinin anlamlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

The Verge kaynaklı sitenin içeriğine göre, Boomerang uygulaması bağımsız bir geliştirici olan Ishmael Shabazz tarafından yayınlanmış durumda. Ücretsiz bir uygulama olan bu dil çeviri uygulaması reklam gösterimi yaparak gelir sağlıyor. Yıllık olarak 7 TL?lik fiyat etiketi ile uygulamaya abone olunabiliyor ve reklamsız bir şekilde uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Google?ın çeviri uygulaması üzerinden gerçekleştirilen her bir 20 milyon karakterlik çeviri için 20 dolar kestiğini ifade ediyor. Bu noktada uygulama yayın hayatını sürdürebilmesi adına reklam gelirlerine ve abonelik gelirlerine ihtiyaç duyacak. Otomatik öğrenme becerisi gelişmeye devam eden Google Çeviri uygulaması Türkçe çevirilerde oldukça iyileşmeye başladı diyebiliriz.

 





PAYLAŞ