Booking.com'dan yeni gelişmeler geliyor - Haberler - indir.com

Booking.com'dan yeni gelişmeler geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-26 18:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde haksız rekabet oluşturması gerekçesiyle kapatılmasına karar verilen Booking.com konusuna dair yeni gelişmeler yaşandı.

Ülkemizde uzun bir süredir faaliyetleri durdurulan Booking.com adresine ilişkine, uzun bir zamandır bir gelişme yaşanması bekleniyordu. Booking.com, 1 yıldan fazla bir süre önce, haksız rekabet ortamı oluşturması nedeniyle, ülkemizde erişime kapatılmıştı. Site şu anda ziyaret edildiğinde de sadece yurt dışına ilişkin işlemleriniz konusunda yardımcı olabiliyor. Siteyi açtığınızda karşınıza, “Şimdilik Türkiye'de bulunan müşterilerimiz bizimle maalesef sadece yurt dışı tesisler için rezervasyon yapabiliyor. Size hizmetlerimizi tamamıyla sunmamıza engel olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı özür diler ve Booking.com'la ilişkinizin devamını dileriz.”şeklinde bir yazı çıkıyor.

29 Mart 2017’den beri erişim engeli bulunan Booking.com’a dair yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda şirketin temyiz başvurusu reddedilmişti. Bu nedenle, booking.com’un Türkiye’de otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi gibi eylemleri durdurulmuştu. Fakat yaşanan yeni gelişme, booking.com’a umut oldu.

Türk Telekom'dan hotspot açıklaması

Davaya bilirkişi tarafından yeni bir rapor sunuldu

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği), Booking.com’a "Haksız rekabetin tespiti" davası açmıştı ve bu davaya bilirkişi tarafından yeni rapor sunuldu. 63 sayfalık raporda, “Booking.com'un Türkiye'deki temsilciliğinin seyahat acentası olmadığı, Hollanda'daki Booking.com BV'nin ise yaptığı işin simsarlık olduğu, bunun için seyahat acentası ruhsatı almasının gerekli olmadığı.” İfadeleri yer aldı. Böylece bu rapor booking.com’un tekrar faaliyet gösterebilmesi adına bir umut oldu. Bilirkişi, booking.com’un haksız rekabete yol açtığını reddetti ve otel rezervasyonlarında aracılık edilmemesini buna kanıt gösterdi. Şirketin meslek tanımını da simsarlık olarak yapan bilirkişi, bu nedenle bir sertifika ya da belgeye sahip olunması gerekmediğini savundu. Neredeyse 3 seneyi bulacak olan davanın sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor. Olayın sonuca kavuşacağı duruşma tarihi; 12 Nisan.





PAYLAŞ