Booking.com sonrası TÜRSAB'ın yeni hedefi: Airbnb, Agoda ve Expedia - Haberler - indir.com

Booking.com sonrası TÜRSAB'ın yeni hedefi: Airbnb, Agoda ve Expedia

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 08:34:40
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Türkiye’de popüler durumda olan Booking.com’un kapanmasının ardından sektör devleri Airbnb, Agoda ve Expedia için de tehlikeli bir süreç başladı. İşte detaylar.

Türkiye’de merkez bulundurmayan ve faaliyetleri ile Türkiye’de herhangi bir vergi işlemi gerçekleştirmeyen firmaların işlemleri mahkeme kararları ile iptal edilirken Booking.com sonrasında benzer durumda olan Airbnb, Agoda ve Expedia için de TÜRSAB tarafından dava açılacağı belirtildi.

Turizm Bakanı'ndan Booking açıklamasıTurizm Bakanı'ndan Booking açıklaması

Booking.com Türkiye'de tekrar hizmete başlayabilir!

İlk dava geçtiğimiz yıl görülmüştü

TÜRSAB tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde açılan dava sonrasında Booking.com’un faaliyetleri Türkiye için durdurulmuştu. Bu tarihten itibaren Booking.com için kullanıcıların beklentisi sistemin açılması olsa da bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı. Vergi ödemeye yanaşmayan yönetim nedeniyle şu an için Türkiye’deki tüm işlemlerini durduran Booking.com gibi Airbnb, Agoda ve Expedia da benzer bir süreç yaşayabilir.

Tatil'de İhtiyacınız Olacak Programlar!

Sırada 20 firma var

Gelen bilgilere göre sadece Airbnb, Agoda ve Expedia için değil, 20 firmanın listeye alındığı ve 20 site için işlem yapılacağı öğrenildi. Bu sistemler için temel gerekçe haksız rekabet ve Türkiye’de vergi ödememesi olurken davanın görülmeye başlanması ile birlikte benzer kararların alınması kaçınılmaz görünüyor. Listede bulunan tüm sistemler öğrenilemese de listede Airbnb, Agoda, Skyscanner ve Expedia’nın olduğu kesinleşti.

Mevcut sistemlerin Türkiye’deki seyahat acentelerine ve sektör temsilcilerine olumsuz bir rekabet ortamı yaratması nedeniyle mahkemeye gidilen durumlarda mahkeme kararı ile sistemler kapatılıyor. Mahkemeden alınan bu karar diğer tüm sistemleri için de şu anda risk taşıyor. Booking.com için adli süreç hala tamamlanmadığı gibi önümüzdeki dönemlerde tüm sistemlere yönelik yeni bir dönem başlayabilir.

TÜRSAB tarafından ne zaman ve tam olarak hangi firmalar için dava açılacağı net bir şekilde açıklanmazken konuyla ilgili gelişmeler merak ediliyor.


İlgili uygulamalar
Booking.com Türkiye'de tekrar hizmete başlayabilir!Booking.com Türkiye'de tekrar hizmete başlayabilir!

PAYLAŞ