BMW, Park Yeri Uygulaması Parkmobile'ı Satın Aldı - Haberler - indir.com

BMW, Park Yeri Uygulaması Parkmobile'ı Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Kuzey Amerika bölgesinde kullanıcılar tarafından park yeri bulmada kullanılan Parkmobile uygulaması araba şirketi BMW tarafından satın alındı. BMW Grup tarafından daha önce bu uygulamanın küçük bir hissesi satın alınmıştı. Diğer taraf ise Parkmobile Grup Avrupa'ya sahipti. Fakat yeni gelen bilgiye göre dün itibariyle Atalanta'da bulunan Parkmobile LLC'deik hisselerinde artışa gitti. Parkmobile uygulamasında kullanıcılar park yeri noktasında yardım almanın haricinde, otopark ve sokak park alanlarının ücretini ödeme imkanıda sunuyor. Ayrıca park yeri için önceden rezervasyon işlemide gerçekleştirebiliyorsunuz.

BMW'nin bu satın alımı ile beraber ABD üzerinde yer alan park yeri sektöründe oldukça önemli bir konuma geliyor. Bu noktada piyasada 300'ün üzerinde çeşitli hizmet verilmektedir. Parkmobile ile beraber BMW ve diğer otomobil üreticilerinin mobil uygulama bazlı içeriklere ilgili olduğunuda gösteriyor. BMW'nin bu içerik ile beraber trafik sorununa bir çözüm getirmesi düşünülürken, şirketin yaptığı açıklama ile trafiğin yüzde 30'nın insanların park yeri aramasından kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Sürücünün şehiri tanımadığı noktalarda ciddi trafiklere sebebiyet verdiği ifade ediliyor. Parkmobile tarafından Kuzey Amerika'daki insanları 50 milyon işlem yaptığı ve uygulamada 8 milyon kayıtlı kullanıcının bulunduğu belirtiliyor. BMW'nin bu satın alımı ile beraber Parkmobile uygulamasında çeşitli araç özellikleride görebileceğiz.





PAYLAŞ