Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor! - Haberler - indir.com

Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 10:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Android cihazlar Bluetooth tehlikesiyle karşı karşıya! Tespit edilen güvenlik açığı milyonlarca kullanıcının verilerini riske atıyor!

Android cihazlarda Bluetooth’ta ortaya çıkan güvenlik açığı kullanıcı verilerini riske atıyor. ERNW güvenlik araştırmacıları tarafından Android 8 Oreo, Android 9 Pie işletim sistemlerini etkilediği ortaya çıkarılan açık kötü niyetli kullanıcıların cihazlara erişebilmesine neden oluyor. Araştırmacılar tarafından açıklanan bilgilere göre kötü niyetli kullanıcılar söz konusu açığı kullanarak Android cihaz sahiplerinin telefonlarından kişisel verilerini çalabilir. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için gereken tek şey ise cihazınızın kötü niyetli bir kullanıcıya Bluetooth mesafesinde olması. Bu koşul sağlandığı sürece Android 8 Oreo ve Android 9 Pie işletim sistemine sahip olan cihazlar saldırıya oldukça açık. Saldırılar Bluetooth MAC adresleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Verilere erişim sağlayacak cihaza uzaktan bir walware yükleniyor ve bu sayede hackerler cihaz içerisindeki tüm verilere erişim sağlayabiliyor. Güvenlik araştırmacıları söz konusu işlem esnasında kullanıcıların saldırıyı anlayabilmek için herhangi bir uyarıyla karşılaşmadığını belirtti.

Bluetooth 5 Hakkın Bilinmesi GerekenlerBluetooth 5 Hakkın Bilinmesi Gerekenler

Güvenlik yaması henüz tüm cihazlara dağıtılmadı!

CES 2020'de Bluetooth'un sahip olduğu yeni özellikler paylaşıldı

Açıklamalara göre Bluetooth’da meydana gelen güvenlik açığı Android 10 işletim sisteminde bulunmuyor. Tespit edilen güvenlik açığının Şubat 2020’de yayınlanan güvenlik yamasıyla kaldırıldığını belirten güvenlik araştırmacıları güncellemeyi hala almamış kullanıcıların bulunduğunun altını çizerek kullanıcılara dikkatli olmaları gerektiği yönünde uyarılarda bulundu. Telefon şirketlerinin bu konuda hızlı davranması gerektiğini açıklayan araştırmacılar söz konusu açıktan etkilenen kullanıcıların olup olmadığı yönünde herhangi bir açıklama yapmadı.  Güvenlik yamasını alan kullanıcıların ise söz konusu açıktan etkilenmemek için cihazlarını güncel tutmaları gerekiyor.


Bluetooth Bağlanma Sorunu Nasıl Ortadan Kaldırılır?Bluetooth Bağlanma Sorunu Nasıl Ortadan Kaldırılır?
Android 11 R uçak modu Bluetooth sesini kapatmayabilirAndroid 11 R uçak modu Bluetooth sesini kapatmayabilir

PAYLAŞ