Bluetooth güvenlik açığı olarak bilinen Braktooth milyarlarca cihazı etkiliyor! - Haberler - indir.com

Bluetooth güvenlik açığı olarak bilinen Braktooth milyarlarca cihazı etkiliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-08 12:00:08
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Birçok üründe yer alan yazılım tabanlı Bluetooth güvenlik açıkları BrakTooth olarak isimlendirildi. Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’ndeki güvenlik araştırmacıları tarafından çeşitli ticari ürünlerinin Bluetooth yazılımlarında yer alan bazı güvenlik açıkları hakkında bir rapor yayınladı. Bluetooth yazılımlarındaki 16 kusur BrakTooth olarak adlandırılıyor ve dünya genelinde Intel, Infineon, Silicon Labs, Qualcomm ve diğerleri gibi popüler satıcılarının yongalarında yer alan milyarlarca cihazdan oluşan geniş bir saldırı alanı oluşturuyor.

Microsoft’un Surface Book 3, Surface Laptop 3, Surface Pro 7, Surface Go 2, birkaç Dell Optiplex masaüstü ve Alienware dizüstü bilgisayarı, birkaç Asus ve HP ultrabok dahil olarak kusurlardan bir yada daha fazlasına sahip olduğu bilinen 1400’den fazla cihaz bulunuyor. Xperia XZ2, OPPO Reno 5G ve Pocophone F1 gibi telefonların haricinde Espressif Systems’in EPS32 ve Qualcomm’un CSR8811 yonga setlerini temel alan endüstriyel sistemleri ve çeşitli PC ve kablosuz aksesuarlar ile akıllı ev cihazları da bu durumdan etkileniyor.

Samsung Galaxy M12 Bluetooth sertifikalandırma sitesinde görüntülendiSamsung Galaxy M12 Bluetooth sertifikalandırma sitesinde görüntülendi

Bluetooth güvenlik açıkları milyonlarca cihazı etkiliyor

Araştırmacıları, bazı satıcıların tüm bu problemleri çözmeye tam olarak istekli olmadığından endişeleniyor. Bununla beraber ise etki bir cihazdan diğerine değişiyor ve en kötü güvenlik açığı olarak karşımıza çıkıyor. Bu bir saldırganın hedef cihazda rastgele kod çalıştırmasına olanak sağlıyor. Bazı cihazlar, sadece yonga seti ürün yazılımını çökerten yada Bluetooth iletişimini bozan bir kitlenme durumunda savunmasız kalabiliyor. Yine de genel olarak basit bir yeniden başlatma ile çözülebilir oluyor.

16 kusur Bluetooth standının kendisini değil, yonga seti satıcıları tarafından yapılan çeşitli uygulamaları etkiliyor. Etkilenen bazı cihazlar için ek yamalar hala yolda olduğundan ötürü, araştırmacılar kavram kanıtlama açıklarının yayınlanmasına gelecek aya kadar erteliyorlar. BrakTooth, hakkında derinlemesine yazma ve okuma işleminin ilerlemesi ile güncellemeler için özel web sayfası da bulunuyor.


Kendi kendini şarj edebilen ilk bluetooth kulaklık tanıtıldıKendi kendini şarj edebilen ilk bluetooth kulaklık tanıtıldı
Bluetooth 5.0 hakkında bilmeniz gerekenlerBluetooth 5.0 hakkında bilmeniz gerekenler

PAYLAŞ