Bluetooth Bağlanma Sorunu Nasıl Ortadan Kaldırılır? - Haberler - indir.com

Bluetooth Bağlanma Sorunu Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-22 12:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bluetooth, artık neredeyse birçok cihazda kullanılan teknolojik bir imkandır. Üstelik Bluetooth , uzun süredir de hayatımızda yer alıyor. Bluetooth, kısa mesafe içerisinde cihazların birbiri ile iletişim kurmasını sağlamak amacıyla aramıza girmişti. Bluetooth kullanımının çeşitli sorunları ve sınırlamaları vardır. Kendi tercihleriniz doğrultusunda Bluetooth kullanımı artırabilir ve yaşanan sorunları sadece bir kaç adım ile ortadan kaldırabilirsiniz. 

Bluetooth teknolojisi iki farklı cihazı kablosuz olarak birbirine bağlar. Bu cihazlar arasında veri aktarımı gerçekleştirmek mümkündür. İki farklı cihazı Bluetooth ile birbirine bağlamak için ilk olarak yapmanız gereken cihazlarınızı eşleştirmek olacak. Eşleştirme esnasında bir takı sorunlar ile karşı karşıya geliyorsanız muhtemelen yazılımsal bir sorun yaşıyorsunuz demektir. Bağlantının tekrar çalışmasını sağlamak isterseniz deneyebileceğiniz bir kaç işlem vardır. Sadece bir kaç adım ile kullanımınızı zenginleştirecek yaşadığınız problemleri ortadan kaldıracak ve çok daha güvenli bir sistem üzerinden işlemlerinizi gerçekleştireceksiniz. 

Apple Bluetooth Destekli Bir Kalem TanıtabilirApple Bluetooth Destekli Bir Kalem Tanıtabilir

İşlemlere başlamadan önce, hem akıllı cep telefonunuzun hem de diğer cihazların Bluetooth bağlantısının etkin haldeyken açık olduğundan emin olun. Her iki cihazda eşleştirme için hazırsa, hala çalışmıyorsa aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz. 

- İlk deneme işlemi kesinlikle Bluetooth  bağlantısını açıp kapatmak olacak. Açma işlemini tekrar yapmak için en az on saniye kadar beklemeniz gerekiyor. 

- Herhangi bir cihaz çalışmadığı taktirde yapılacak en iyi yöntemlerden biri kapama açma işlemi yapmak olacak. Yeniden başlatma işlemi cihazda yaşanan bir takım küçük sorunları ortadan kaldıracaktır. Cihazınızı yeniden başlattığınız taktirde yakındaki cihazları bulmak için ve tekrar bağlantı kurmak amacıyla telefonunuza biraz zaman tanımanız gerekiyor. 

- Diğer kablosuz veri aktarma yöntemlerinin NFC ve Wİ-Fİ frekansları Bluetooth bağlantılarını etkileyecek düzeyde olabilir. 

- Akıllı cihazınız ile eşleştirme yaptığınız tüm cihazları kaldırarak akıllı cihazınızın Bluetooth özelliğine yeni bir başlangıç sağlamış olursunuz. 

- Listede yer alan tüm cihazlar için tekrarlama yapabilirsiniz. Ağ ayarları içerisinde yanlış giden pek fazla durum yoktur. Fakat herhangi bir durum ile karşılaştığınız taktirde bağlantıları fabrika ayarlarına döndürmenizde fayda vardır. Bunu gerçekleştirmek içinse telefonunuzun bağlantılarını ve şifrelerini unutmamanız gerekiyor. 

- Bluetooth önbelleğini temizlemek de doğru seçenekler arasında yer alıyor. Bluetooth çok daha önce çalıştıysa, Bluetooth önbelleğinde bir sorun olabilir. Ön belekte yer alan geçici dosyaları silmek bu bozuklukları ortadan kaldırabilir. Bunu yapın ve Bluetooth'un tekrar bağlanmasını deneyin. Bu işlem akıllı cihazınızda yer alan diğer hiç bir veriye zarar vermeyecektir. 

- Akıllı cihazınızın ayarlar menüsünden uygulamalar yöneticisini açın.

- Sağ üst köşede yer alan ya da telefonun sürümüne göre sağ alt kısımda yer alan üç nokta seçeneğine dokunun. 

- Sistem Uygulamalarını göster seçeneğine dokunun.

- Bluetooth seçeneğine dokunun.

- Depolama seçeneğine dokunun.

- Ardından ise ön belleği temizleme ögesine dokunun. 

Akıllı cihazınızın sunduğu özelliklerden faydalanarak hem güvenli hem de daha fonksiyonel bir şekilde kullanım elde edebilirsiniz. Bluetooth bağlantısını da çok daha kolay bir sistem üzerinden kullanmanın keyfini çıkarın. 


Bluetooth Hakkında Az Bilinen 5 Efsane BilgiBluetooth Hakkında Az Bilinen 5 Efsane Bilgi
Bluetooth 5 Hakkın Bilinmesi GerekenlerBluetooth 5 Hakkın Bilinmesi Gerekenler

PAYLAŞ