Blogspot'a erişim engeli getirildi! - Haberler - indir.com

Blogspot'a erişim engeli getirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 17:09:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıl içerisinde ülkemizde engellenen Vikipedi, gündeme bomba gibi düşen bir haber oldu. Sitenin ülkemizde engellenmesi haberi uzun bir süre gündemde yer buldu ve engel hala kaldırılmış değil. Henüz vikipedi engelinde bir sonuca ulaşılamamışken, ülkemiz yeni bir engel ile gündeme geldi.

Bilindiği üzere Google'ın blog hizmeti olan Blogspot, dünya genelinde oldukça popüler ve ülkemizde de pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Blogspot üzerinden isim alırken herhangi bir ücret ödemek zorunda olmamak da kullanıcıların Blogspot'u tercih etmesinde büyük rol oynuyor. Fakat geçtiğimiz Salı gününden beri ülkemizde Blogspot tabanlı sitelere erişimde sıkıntı yaşanıyordu. Bunun nedeninin, Blogspot uzantılı sitelerin engellenmesi olduğu anlaşıldı.

Blogspot'un engellenmesinde henüz resmi bir açıklama yok

Blogspot ilk olarak 1999 yılında kuruldu ve şu anda 2 milyonan fazla kullanıcıya sahip. Geçtiğimiz Salı gününden beri ülkemizde erişim sıkıntısı yaşanan Blogspot uzantılı sitelerin engellendiği, Turkey Blocks tarafından onaylandı. Ülkemizde çok sayıda blogger ve bunların yine çok sayıda takipçisi bulunuyor. Bu nedenle bu engel kararın, tepki alabileceği düşünülüyor. Henüz engelleme ile ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil ve engel nedeninin ne olduğu herkes tarafından merak ediliyor.

Turkey Blocks, engelleme kararını 'Onaylandı: Google Blogspot, #Turkey'de engellendi; milyonlarca blog artık erişilemez, büyük internet sağlayıcılarının engel sayfasıyla değiştirildiler.' Twitter paylaşımı ile onayladı. Turkey Block tarafından elde edilen bilgilere göre TTNet ve Uydunet gibi kuruluşlar, şu an Blogspot erişimini engellemiş durumda. Bu engelin kalkmadığı takdirde, diğer yayın hizmetlerinin de engellemek zorunda kalacakları söyleniyor. Blog sitelerine girdiğiniz takdirde şu an için herhangi bir yasal yazı ile karşılaşılmıyor. Sayfa, yalnızca 404 hatası veriyor. Yasal açıklamanın kesin karar alınırsa, resmi bir açıklama yapıldıktan sonra görülmesi bekleniyor. Şu an için herkes, resmi açıklamanın yapılarak, engel kararının kaldırılmasını ümit ediyor.





PAYLAŞ