Blogger'dan Müstehcen İçerik Paylaşımına Engel! - Haberler - indir.com

Blogger'dan Müstehcen İçerik Paylaşımına Engel!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Kullanıcıların ücretsiz blog sahibi olmalarını sağlayan Google servisi Blogger, müstehcen içeriklerin engellenmesi için güncellendi. Yapılan resmi açıklamada 'Yetişkinlere Uygun İçerik Politikası'nın yeniden düzenlendiği duyuruldu.

Herkese açık olarak paylaşılan müstehcen içeriklere son vermek amacıyla yapılan yeni düzenleme çıplaklık içeren video ve fotoğrafların bloglarda yayınlanmasına sınırlandırma getiriyor.

23 Mart 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak yen idüzenleme ayrıca geriye doğru da işleyecek. Google'dan elde ettiğimiz bilgilere göre blog sayfalarında eskiden paylaşılan müstehcen içeriklerin tespit edilmesi halinde, bu içeriğin yer aldığı blog sayfası otomatik olarak 'özel' hale getirilecek ve içerikleri sadece blog sahibi veya yöneticileri görebilecek.

Eğer blog sahibi isterse bu içerikleri diğer kişiler ile paylaşabilecek ancak herkese açık hale getiremeyecek. Blog'lardaki sanatsal, eğitsel, belgesel ve bilimsel içerikler gibi kamu yararına olan paylaşımlarda ise çıplaklık konusunda herhangi bir sınırlandırma olmayacak.

Blogger

Eğer Blogger'da bir blog sahibiyseniz ayarları güncellemeniz gerekiyor. Peki; Blogger'lar ayarlarını nasıl güncelleyecek? Hemen anlatalım.

Sahibi olduğunuz blogun bu sınırlandırmadan etkilenmemesi için 23 Mart tarihinden önce eğer varsa blogunuzdaki müstehcen içerikleri silebilir ve sayfanızın 'özel' hale getirilmesini önleyebilirsiniz. Eğer bu tür içerikleri silmek istemiyorsanız o zaman da doğrudan blog sayfanızı özel olarak işaretleyebilirsiniz.





PAYLAŞ