Blockchain nedir? - Haberler - indir.com

Blockchain nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-06 22:31:03
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Son iki seneden beri herkesin ağzında Blockchain Türkçe'si Blok zinciri kelimesi var. Çok genç olan bu teknoloji kimilerine göre İnternet dediğimiz dipsiz kuyudan daha büyük bir gelişme iken, kimilerine göre insanlığın geleceği konumunda. Özellikle kripto para takipçilerinin yakından ilgilendiği ve surup surup gündeme getirdiği bu kavram, aslında ekonominin de ötesinde kullanım alanlarına sahip bir teknoloji. Bugünkü haberimizde ise Blockchain dediğimiz ve Türkçesi Blok Zinciri olan teknolojiyi anlatacağım. Bu teknolojinin ne işe yaradığını ve güvenli mi yoksa tehlikeli bir yer olduğunu anlatmaya çalışacağım. 

Bitcoin 2019 yılında en yüksek değerine ulaşacak

Blockhain'in Piyasa EtkisiBlockhain'in Piyasa Etkisi

Orijinal ismi Blockchain olan Türkçe karşılığı ise Blok Zinciri olan bu teknoloji, aslında adını yaşıyan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Blok Zinciri teknolojisi, bilgilerin bloklar halinde oluşup merkezi bir veritabanı yerine merkez olmadan, herkese açık bir şekilde zincirler halinde saklanması demek. Geliştirilen bu teknoloji sayesinde ise internet üzerinden her gelişmenin herkesin anında haberdar olduğu, net bir şekilde gördüğü ve dışarıdan müdahalenin neredeyse imkansız olduğu umumi veritabanlı bir yer. 

Bitcoin Blok Zincirli Bir Teknoloji

Şayet size herkesin bildiği bir Blockchain örneği verecek olursam aklıma gelen ilk isim Bitcoin olur. Hepinizin bildiği üzere bir dijital para birimi olan Bitcoin, üzerinden yapılan bütün işlemlerin herkes tarafından açık şekilde görüldüğü, dışarıdan herhangi bir şekilde kimsenin müdahele etmediği ve aynı zamanda yapılan tüm işlemlerin geri alınamadığı Bir Blok Zinciri alanı. Örneğin Bitcoin üzerinden herhangi bir adresten diğer adrese yollanan bir miktar Bitcoin, gönderim emri verildikten sonra hiçbir şekilde durdurulamaz.


Huawei'den Blockhain destekli telefon gelebilir!Huawei'den Blockhain destekli telefon gelebilir!
Singapur'dan da Blockhain desteği geldi!Singapur'dan da Blockhain desteği geldi!
Türkiye'nin ilk Blockhain Hackathonu İstanbul'da gerçekleşecek!Türkiye'nin ilk Blockhain Hackathonu İstanbul'da gerçekleşecek!

PAYLAŞ