Blizzard yeni bir davayla karşı karşıya kaldı - Haberler - indir.com

Blizzard yeni bir davayla karşı karşıya kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 12:00:19
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Activision Blizzard, halihazırda bir davayla uğraşırken bir dava da yatırımcılarından geldi. 3 Ağustos tarihinde ABD Merkez Kaliforniya Yerel Mahkemesi'nde açıklan toplu davada, Activision Blizzard'ın çatısı altında yer alan cinsel taciz ve ayrımcılık problemlerini kasıtlı bir şekilde geri plana atmasıyla şirket hisselerini suni bir şekilde şişirmesi yatırımcılar tarafından sebep olarak gösterildi. Kısaca yatırımcılar eğer bu şekilde olaylar yaşandığını öğrenebilseydik şirket hisselerine yatırım yapmazdık şeklinde sözler dile getiriyorlar. 

Activision Blizzard’a iş yerinde seneler içerisinde büyüyen ve kadın çalışanlara karşı ortaya çıka cinsel taciz ve ayrımcılık kültürü sebebiyle açılan bir davadan sonra şirket hisse fiyatları kararlı bir şekilde düşüşe geçti. Yakın bir tarih içerisinde şirket tarafından gerçekleşen 2.Çeyrek finansal gelir toplantısında yatırımcılar, anlaşılır bir şekilde yatırım yapmış oldukları şirketin durumuyla ilgili olarak yaşadıkları endişelerden söz ettiler. Bu durumda Los Angeles'ta yer alan bir avukatlık şirketinin bazı yatırımcılar adına Blizzard'a karşı toplu bir davaya başvurdu. Dava, 4 Ağustos 2016 ile 27 Temmuz 2021 tarihleri arasında Activision Blizzard hisselerine alım satım işlemi gerçekleştirmiş olan herkesi içine alıyor ve sanıkların toplu dava içerisinde yanıltıcı ve yanlış açıklamalar yaparak federal güvenlik yasalarını çiğnemesi gerekçes,ini göstererek yatırımcıların zararının karşılanmasını istedi. Davada kapsamında sanık olarak Activision Blizzard kurumsal kimliğinin yanında yanlış bilgileri ortaya attığı iddia edilen CEO Bobby Kotick, CFO Dennis Durkin ve eski CFO Spencer Neumann gibi şirketin üst seviye yöneticilerinin de ismi yer aldı.

Activision Blizzard ve Netflix davalık olduActivision Blizzard ve Netflix davalık oldu

Şirketin 2016 yılında altında CEO Bobby Kotick ve CFO Dennis Durkin’in imzası bulunan SOX sertifikasyon metni şu şekildedir: "Rutin iddiaların, davaların, soruşturmaların, denetlemelerin ve fikri mülkiyet hakları, sözleşmeden doğan talepler, çalışma ve istihdam konuları, mevzuata dayalı konular, vergi konuları, talep edilmemiş mülkiyet meseleleri, uyumluluk meseleleri ve tahsilat meseleleri dahil olmak üzere işlerin doğal akışından doğan diğer tüm işlemlerin tarafıyız. Yönetimin düşüncesine göre, hukuk müşavirine de danıştıktan sonra konu olan rutin iddialar ve davalar önemsizdir ve bunların işimize, finansal durumumuza, operasyonlarımızın sonuçlarına veya likiditemize olumsuz bir etkiye sebep olmasını beklemiyoruz."

Toplu dava karşısında ortaya çıkan iddialara göre Activision Blizzard ve yöneticileri, SOX sertifikalarının yapılmış olduğu bu süreçler içerisinde şirket gelişen cinsel taciz ve ayrımcılık kültüründen haberleri vardır. Verilen ifadelerde yer alan özellikle son cümle yanlış bir şekilde aksedilmiş ve 2016 yılından bu yana değiştirilmeden kalmış ve hatta yakın zamanda aktarılan ifadeler Activision Blizzard'ın 2020 mali yıl sonu raporlarında yer alıyordu Son haftalar içerisinde gerçekleşen olayların da kanıtlandığı üzere, süreçleri devam eden iddialar ve soruşturmalar karşısında Activision Blizzard'ın işleri üzerinde maddi açıdan olumsuz bir etki söz konusu olmayacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup davanın gidişatı hakkında yakın zamanda yeni bilgiler elde etmek mümkün olabilir. 

 

 

 


Activision Blizzard piyasa değeriyle rekor kırdıActivision Blizzard piyasa değeriyle rekor kırdı
Activision Blizzard diğer oyun serilerine de Call of Duty modeli getirmeyi planlıyorActivision Blizzard diğer oyun serilerine de Call of Duty modeli getirmeyi planlıyor
Activision Blizzard'a taciz ve eşitsizlik nedeniyle dava açıldıActivision Blizzard'a taciz ve eşitsizlik nedeniyle dava açıldı

PAYLAŞ